1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

NEMANJA MATIĆ ZA HOTSPORT: Ceo život radim i treniram za ovako nešto, ostaje žal za Zvezdinim dresom

Objavljeno: 18.12.14 u 20:10

Nemanja Matić danas je dobio nagradu Zlatna lopta, koju našem najboljem igraču na kraju godine tradicionalno dodeljuje Fudbalski savez Srbije. Fantastični komandant manevra Čelzija, ali i reprezentacije Srbije je to svakako zaslužio. On je za Hotsport otkrio, koliku važnost ima ovo priznanje za njega, kako je proslavio nagradu, kao i šta mu je neostvarena želja…

Koliku važnost za Vas ima ova nagrada?

– Nagrada namenjena najboljem srpskom fudbaleru godine za mene ima zaista veliku važnost. Ceo život radim i treniram za ovako nešto. Verovatno još nisam ni svestan ovog priznanja. Kako vreme bude proticalo ću postati svesniji, svaki put kada pogledam u nagradu. Biti proglašen za najboljeg igrača Srbije je velika čast, ali i obaveza kako na terenu tako i van njega. Inače, reprezentativac Srbije uvek mora da pazi na ponašanje ne samo na stadionu, nego uopšte. Svestan sam da ima dece koja igraju fudbal i koja u meni vide idola i ja njima treba da budem pravi primer kako fudbalski, tako i ljudski.

Da li ostaje žal što niste duže ostali u domaćem fudbalu?

– Ja bih svakako voleo da je stanje kod nas bolje, da su klubovi stabilni i da ne moramo da idemo u inostranstvo. Život je takav kakav je i mi moramo to da prihvatimo. Svakako da sam kao klinac maštao da obučem dres Crvene zvezde, ali to mi se nije ostvarilo. Život me je odveo na neki drugi put, a ja sam zadovoljan dokle sam stigao.

Kako ste proslavili ovu nagradu?

– U rodnom Vrelu sa rodbinom i starim prijateljima. Uz dobru domaću hranu i muziku, ipak trudio sam se da sve bude umereno, da se ne preteruje.

Kako ćete provesti predstojeće praznike?

– Najverovatnije u karantinu, jer imam utakmicu. Inače, slobodno vreme, kojeg malo imam koristim da provedem sa svojom porodicom, suprugom Aleksandrom i decom Filipom i Teom.

hotsport.rs – Katarina Kostić

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter