0
Domaći fudbal

FIFPRO SAVETUJE IGRAČE: Ne idite u Srbiju!

Objavljeno: 17.12.14 u 13:38

Ne idite u Srbiju… Sindikat profesionalnih fudbalera (FIFPro) upozorio je svoje članove da ne dolaze u klubove iz Srbije, jer rizikuju da ne budu plaćeni. FIFpro i Sindikat fudbalera Srbije kažu da je Narodna banka Srbije blokirala račun polovini od 16 klubova u Jelen Superligi, kao i da oni nisu mogli da plate igrače i ostale zaposlene.

– Klubovi su na ivici bankrota. Povrh svega, dobio sam šokantne vesti da jedan od klubova nimalo ne poštuje prava igrača i da čak dozvoljava huliganima da im prete –  rekao je Teo van Segelen, generalni sekretar FIFpro.

Iz te organizacije navedeno je da je spomenuti klub Radnički iz Kragujevca.

Vuk Sotirović, jedan od iskusnijih igrača, udaren je u lice kada je pokušao da urazumi navijače i da zaštiti mlađe igrače. Ostali fudbaleri sprečili su veći incident –  naveli su iz FIFpro i dodali su da, iako su FSS i JSL osudili u pismu taj čin, nikakav disciplinski postupak nije pokrenut.

– Na sledećoj timskoj utakmici kod kuće navijači su na transparentima vređali igrače i pretili im, posle čega je sedam igrača napustilo klub – dodaje FIFpro.

Predsednik Sindikata fudbalera Srbije ’Nezavisnost’ Miko Poledica kaže da je situacija alarmantna i dodaje:

– U Srbiji ima samo oko 500 profesionalnih fudbalera. Ne bismo bili iznenađeni ako neki klubovi bankrotiraju u skorije vreme. Zbog toga moramo da pošaljemo poruku svim zemljama i da preporučimo stranim igračima da ne dolaze u Srbiju jer nema garancija da će biti plaćeni

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter