13
Domaći fudbal

PISMO ANONIMNOG FUDBALERA ZVEZDE: Terziću su laži zaštitni znak, on je suvereni vladar svega na Marakani!

Objavljeno: 10.12.14 u 18:29

Jedan fudbaler Crvene zvezde, koji nije želeo da otkriva identitet, poslao je pismo beogradskim medijima u kome teško optužuje vršioca dužnosti generalnog sekretara kluba Zvezdana Terzića.

 

Pismo anonimnog fudbalera prenosimo u celosti:

‘Poštovani navijači, pošteni novinari i pošteni urednici, Neću više da krijem – NIŠTA više nije kao pre!!! Samo (još malo) energija koja nas vezuje u svlačionici. Teško mi je da priznam sebi, ali moram – i ona je sve slabija. Izgleda da nas je ON, ‘dželat srpskog fudbala’ porazio i da je dobio bitku, možda i rat…

Iako sam se tokom karijere borio protiv vetrenjača sa mnogo ponosa, što me je često koštalo, želim odmah svima da priznam da mi je neprijatno što se neću (za sada) potpisati imenom i prezimenom, već ‘nadimkom’. Još jednom priznajem da mi je neprijatno zbog ‘potpisa’, ali ne i stid, pošto osećaj sramote ostavljam Zvezdanu Terziću!

Kao što svi znate – ‘riba smrdi od glave’, a on je čovek koji se pita za sve. Apsolutno za sve. On je suvereni vladar svega na Marakani. On je ‘vođa’, koji sebe vidi kao Boga i batinu. On ima pravo da verbalno maltretira radnike koji mesecima nisu primili ni dinar i čije su porodice na ivici bede. Izgleda da Z.T. ima sva prava u Zvezdi. Ima privilegiju da dug Zvezde poveća sa 50 na 54 miliona evra novim kreditima, a da nikome ništa nije platio… Ima pravo da malog Luku Jovića proglasi za ‘novog Radamela Falkaa‘ i da prijateljima ustupi deo od njegove prodaje. Bahato, nema šta…

Olako su, bezobrazno i podmuklo, oterani iz kluba svi igrači koji bi mogli da predstavljaju smetnju u apsolutističkom vođenju kluba (Ninković, Mrđa, Milijaš), a onim koji su ostali data je uloga u krimi radnjama. Terzić je naredio da se pojedincima (Lazović, Milijaš,…) uplate zaostale pare, ali da moraju da prebace veći deo novca na račun ‘njegovog’ matičnog kluba sa Karaburme. Da li je to kriminal? Ja sam samo fudbaler, ali neka mi odgovor na ovo pitanje da neki advokat…

Laži su njegov zaštitni znak, ali njemu to malo smeta. Čak šta više, zbog laži sada vozi luksuzni nemački automobil, koji je ‘kupio’ od bivšeg igrača, a da mu 20-ak hiljada evra još uvek nije dao. Može mu se… Ko sme da ga pita za pare? On je toliko bezobrazan u svojim nastupima pred ekipom da je pred derbi mahao sa 50.000 evra po svlačionici… I obećavao nam u slučaju pobede. Gospodine, koji nikad nisi igrao u Zvezdi, derbi se nikad nije igrao zbog para…

Ako samo malo pomerimo povez sa očiju, jasno je da je Zvezdan kralj nedomaćinskog poslovanja. Za 200 i nešto dana ‘vladavine’, uspeo je samo da prigrli veliki broj medija oko sebe i da pakuje afere članovima kluba, igračima i bivšim legendama. Učinak? KATASTROFALAN! Uspeo je da pokrene priče o ‘čistkama’, da prevari trenera Lalatovića, oko dovođenja pojačanja i ‘pojačanja’, ali i da uzme iz oficijalne radnje nekoliko hiljade evra za sveže voće, koje mora da ga čeka u kancelariji… A gde je novac za radnike koji nemaju socijalno, niti pare da ti vredni ljudi kupe deci lekove? Dok deci krči stomak, Zvezdan putuje iz Belgije do Rusije biznis klasom, na račun našeg marketinga, da bi pratio utakmice svog OFK Beograda…

Džaba molbe, peticije i vapaji zaposlenih… Za voće mora biti para, a za zaposlene ‘jednog dana’. Uspeo je da napravi podele u svlačionici, ali i da poremeti klince, koje je Lalatović ‘proizveo’ iz nemaštine. Umesto da ih pusti da uživaju u igri, ‘vođa’ im ‘savetuje’ potpis za menadžersku agenciju, kojom rukovodi Falji Ramadani, sa kojom godinama tesno i robinski sarađuje. Zar se ‘kumstvo’ nekad odbija?

Okreni, obrni, opet će se Terza na kraju smejati. Već od 21. decembra biće još jači, pošto je jedini kandidat za užareno mesto predsednik kluba, njemu lojalni Svetozar Mijailović. Biće to samo kozmetička promena, a klub će još čvršće biti u rukama sveznajućeg Zvezdana.

Nisam malouman, niti naivan, da lažem sebe da će ovo moje pismo izaći na svim portalima, dnevnim novinama ili nekim TV emisijama. Znam da je Terza u bratsko-prijateljsko-rođačkim odnosima sa dosta urednika i poslušnih novinara, pa imam obavezu da prozovem one koji imaju m… da objave moje pismo. Razumem da ćete imati pitanja oko autentičnosti ‘svih slova’, ali vas pozivam na moral… Objavite, pa neka Terzić demantuje, ono što zna da je istina. I neka ga je stid.

Iako se (za sada) krijem iza ‘nadimka’, znajte da je svaka od reči istinita, a svako od vas može sve proveriti u našoj svlačionici. Teško da će vam momci javno priznati sve Terzine grehe, ali sam siguran da će u ‘ilegali’ potvrditi sve što sam napisao. Ja Vas uskoro očekujem na konferenciji, pa da dotaknemo još neka pitanja.

P.S. Nisam isticao ljubav prema Zvezdi, pošto se ona u mom slučaju podrazumeva, a neko se samo zove Zvezda(n)“

Pozdrav

Igrač Zvezde

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

13 Komentara

  1. Dzoni idi iz kluba i pojacaj Zvezdu, jer znas samo da pricas, a fudbal ne znas da igras. Ne smes da se potpises jer kukavica si bio oduvek, a kukavica ces i ostati. Ako je neko napravio razdor u svlacionici, onda si to ti, a ne Terzic. Ti si najveci zvezdin promasaj od kad postoji Zvezda.

    0
    0
    Odgovori
  2. Ko god da je ovo napisao ,tacno je 100%.Tog covega treba oterati iz Zvezde,DELIJE KRENITE U AKCIJU ,poziv svim igracima da podrze ovo pismo i javno kazu da li je ovo tacno ,a tacno je.

    0
    0
    Odgovori
  3. Ljudi,ovaj fudbaler je sve u pravu.Ovaj ZT nije placao fudbalere OFK Beograda po godinu dana.Cuo sam da se duguje radnicima koji odrzavaju stadion na Karabirmi po 15-17 licnih dohodaka.Sta je uradio ustvari taj lik ?! Nismo prvi ,ne placamo igrace .Ne razumem sto su ga doveli ? On je bio covek „grobara“ do juce.Sta sad ? Ima ime „zvezdan“ pa je zato zvezdin covek ??Motka mora da radi vrlo brzo .

    0
    0
    Odgovori
  4. treba da uzmemo stvar u svoje ruke da pobijemo govna ja volim zvezdu i pratim je ali bre dosta je od piksija pa do terze svi bre kradu uuuuuuuuuuuaaaaaaaaaaa mamu vam jebem aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ZVEZDA JE ZIVOT

    0
    0
    Odgovori
  5. tu netreba mnogo razmišljati ko je anonimac ,zna se to ,ja mislim da je to nikola mijailović ! nisam pogrešio sigurno .sada su izbori u zvezdi ,pa je sada naj pogodnije za tako nešto ,sipanje prašine u oči navijačima ! pozdrav ,delija !

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter