0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

TERZIĆ: Titula bi sad bila uspeh kao Bari, sprema se čistka u ekipi!

Objavljeno: 10.12.14 u 11:22

Vršilac dužnosti generalnog sekretera Crvene zvezde, Zvezdan Terzić, u danu u kojem crveno-beli biraju novog predsednika (što će sasvim sigurno biti Svetozar Mijalović kao jedini kandidat) najvljuje da će tim s Marakane u narednom periodu voditi najtežu bitku egzistencijane prirode.

Uz sve to, nezadovoljan učinkom igrača iz prvog dela sezone, Terzić najavljuje i krupne rezove na kadrovskom planu.

– Ishod izbora se zna, Mijailović je novi predsednik. Najvažnije je da se ispune formalni uslovi. Ovo je prvi korak pošto je 21. decembra skupština kluba. Zvezdi treba nova energija jer nas čeka mnogo posla i to svi koji dođu treba da znaju. Želim da pozovem sve Zvezdaše jer nam predstoji velika bitka. Mislim da javnost nije svesna kolika – kazao je Terzić, prenosi Blic.

Zvezdin funkcioner je dodao da bi eventualna odbrana titule za Zvezdu predstavljala uspeh poput osvajanja Kupa šampione 1991. godine:

– Svi žele titulu ali s obzirom na ove uslove – ne mogu budem nezadovoljan. Mislim da možemo da budemo šampioni ako se pojačamo. Ako to budemo, to je ravno evropskim uspesima starijih generacija. Novi upravni odbor mora da reši dilemu: titula ili mladi. Ako dovodimo skupa pojačanja rizikujemo da se ponovi jun, da povećamo dug i ne igramo Evropu. Ja sam za podmlađivanje tima, da se za dve, tri godine igra Liga šampiona Nas 31. marta čeka monitoring UEFA i treba da rešimo 14 miliona evra, a veliki je raskorak između želja i mogućnosti – rekao Terzić.

Terzić je otkrio da će po završetku izbora i skupštine postati novi generalni direktor. On je dodao i da je njegova želja da trener Nenad Lalatović nastavi sa obavljanjem svog posla:

– Ne odlučujem ja o treneru, a ako se ja pitam – Lalatović treba da ostane. Zavisiće od stava upravnog odbora, ali ja radim kao da je skupština prošla. Odlasci su neminovnost svih: ako se realizuje transfer Lazića biću za to da se sredstva potroše za balon sa veštačkom travom za omladinsku školu. Ako se pojavi ponudi dva miliona za Ristića pustiću ga, ali za 400.000 dovesti igrača umesto njega – naglašava Terzić i nastavlja:

– Mi smo 3,5 miliona evra ubacili u klub za šest meseci ali tri smo potrošili na vraćanje starih dugova. To nam mnogo energije oduzima. Imamo novi statut i preraspodelu posla, a ja ne bežim od toga da preuzmem odgovornost. Trebaće nam mnogo jedinstva. Radimo na preseku stanja i hoćemo da napravimo reprogram dugova i tako prepolovimo dug – otkriva Terzić deo planova.

On smatra i da je za crveno-bele neophodno da klub napravi dugoročan plan, najmanje za pet godina:

– Moramo da napravimo petogodišnji plan. Jednostavno – ne možeš da trošiš više nego što zarađuješ. Predsednik će biti volonterska funkcija a ja bi trebalo da budem generalni direktor ako me predlože. Imaću pomoćnika za sportske i poslovne stvari, a ja ću objediniti poslovne i sportske funkcije – istakao je Terzić.

Terzić ne krije da će crveno-beli proći kroz krupne kadrovske promene:

– Sprema se čistka u ekipi. Rezultat nije za nezadovoljstvo jer smo doživeli samo jedan poraz, u derbiju. Ali ovi klinci su tu da se klub finasijski osnaži i lagao bih ako bih rekao da je ovo kostur ekipe za Ligu šampiona jer ćemo morati da ih prodajemo. Klub će pokušati da zadrži Pečnika jer je najbolji igrač ekipe, a što se Bosančića tiče sešćemo i razgovorati sa trenerom o njemu – podvukao je Terzić.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter