0
Domaći fudbal

FOTO: PARTIZAN.RS

ŠTRAJK OMLADINSKIH TRENERA: Doneli smo Partizanu 50 miliona, a jedva preživljavamo!

Objavljeno: 05.12.14 u 15:21

Zaposleni u Sportskom centru Teleoptik i treneri omladinske škole fudbalskog kluba Partizan stupili su u generalni štrajk zbog neisplaćenih zarada.

Pored zaposlenih, štrajk su započeli i treneri u omladinskoj školi, koji su poručili da mesecima nisu dobili platu, izrazivši nezadovoljstvo odnosom Uprave prema njima.

Saopštenje trenera omladinaca prenosimo u celosti:

„Mi, dole potpisani treneri i zaposleni u Omladinskoj školi Fudbalskog kluba „Partizan“, obraćamo Vam se na ovaj način sa namerom da Vas upoznamo sa našim položajem u klubu.

Partizanova škola je već decenijama bez premca na ovim prostorima a u poslednje vreme i među najboljim u Evropi. Ovu činjenicu potvrđuje broj igrača poniklih u Partizanovoj školi, a koji su nosili ili nose dres prvog tima, broj igrača u mnogim klubovima širom Evrope kao i broj reprezentativaca u svim nacionalnim selekcijama Srbije.

UEFA je već jednom proglasila našu školu za drugu najbolju u Evropi, a nedavno je objavljena analiza na evropskom nivou, po kojoj se fudbalski klub Partizan nalazi na drugom mestu (iza Ajaksa) po broju igrača poniklih u svojoj školi a koji nastupaju ili za matični klub ili su iz tog kluba otišli u neki od evropskih klubova u poslednjih 10 godina.

Ajaks

Malo koji klub može da se pohvali da igrači iz njegove škole igraju u Mančesteru, Romi, Anderlehtu, Liverpulu, Benfici, Borusiji Dortmund. Poslednjih desetak godina klub je na prodaji igrača iz škole zaradio preko 50 miliona eura tako da se slobodno može reći da je, u ovim teškim vremenima, škola praktično i održala klub.

Na žalost, čelnici našeg kluba Omladinsku školu hvale samo kada je to njima potrebno, u javnim nastupima ili na izbornim skupštinama, kada treba da se dobije još jedan mandat, i tu školu, koja je zvanično druga u Evropi, po tretmanu ljudi koji u njoj rade, postavili su na poslednje mesto.

U Omladinskoj školi rade treneri ili funkcioneri koji su proneli slavu Partizana širom Evrope i sveta i koji su dres našeg kluba oblačili ukupno 3.775 puta a mnogi od njih su dovedeni do ruba egzistencije. Pojedinci su već prinuđeni da se zadužuju ne bi li prehranili svoje porodice, da plate račune ili kirije za iznajmljene stanove u kojima žive.

Plate se ne primaju mesecima i to je postalo normalno a nagrade, koje trenerima pripadaju shodno ugovorima koje imaju sa klubom, nisu isplaćene više od 3 godine i sve pod izgovorom da novca nema. Pritom novca, za sve ove godine, ima za isplate otpuštenim igračima, bivšim trenerima, bivšim sportskim direktorima, raznim menadžerima i ko zna kome sve, samo nema za one koji regrutuju, proizvode, edukuju i treniraju buduće prvotimce i reprezentativce.  

Partizan-FK-Grb

U istom tom periodu čelnici kluba nisu našli za shodno čak ni da nam se obrate. Pre toga je i održano nekoliko sastanaka na kojima su rukovodioci kluba predlagali način i dinamiku isplate zaostalih primanja, shodno mogućnostima kluba. Nijedno obećanje nije ispunjeno i nijedan dogovor nije ispoštovan. Da apsurd bude veći, o nama, koji smo profesionalci u ovom klubu i koji živimo od svog rada, odlučuju sportsko-amaterski radnici koji imaju svoje privatne biznise ili su zaposleni van Partizana. I to bez apsolutno ikakve odgovornosti.

Za sve ovo vreme treneri i zaposleni u Omladinskoj školi bili su maksimalno korektni, privrženi i poslu i klubu, što su i dokazali savesnim i nesebičnim radom, profesionalizmom i lojalnošću, bez obzira na situaciju i pritiske medija a ne želeći da iznose u javnost nikakav prljav veš ili probleme koji su svakodnevno prisutni u radu a koji nisu mali.

Žao nam je što smo prinuđeni da se oglasimo na ovakav način ali su svi drugi pokušaji da se reše naši problemi ostali bez odjeka. Takođe, napominjemo da ovo naše saopštenje nema nikakve veze sa predstojećom izbornom skupštinom kluba. Mi ne pripadamo ni jednoj struji i nismo ni na čijoj strani. MI SMO NA STRANI PARTIZANA„, navodi se u saopštenju.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter