0
Evrokupovi

LE: Rjeka bolja od Vukamanovićevog Standarda, Fjorentina u drugoj fazi! (VIDEO)

Objavljeno: 27.11.14 u 21:10

Fjorentina našeg Nenada Tomovića obezbedila je „zimovanje“ u Evropi, dok su Dinamo Minsk za koji nastupa Slobodan Simović i Standard iz Liježa koji sa klupe vodi srpski stručnjak Ivan Vukomanović završili učešće u evropskim takmičenjima.

Od 19 časova igrano je 11 utakmica 5. kola Lige Evrope, a sedam timova je obezbedilo plasman u sledeću rundu kolo pre kraja grupne faze. Kartu za šesnaestinu finala su rezervisali: Fejenord, Everton, Napoli, Dinamo Kijev, Fjorentina, Legia i Trabzon.

Srpski internacionalci nisu imali previse uspeha u tim mečevima. Jedino je Nenad Tomović, koji nosi dres Fjorentine, obezbedio „zimovanje“ u Evropi. Viola je slavila na gostovanju u Francuskoj ekipi Gengana sa 2:1, iako je od 42. minuta imala igrača manje posle isključenja Argentinca Basante.

Mladi srpski stručnjak koji sedi na klupi Standarda, Vukomanović poražen je na „Kantridi“ od Rijeke sa 2:0, čime je njegov tim izgubio sve šanse da se plasira u narednu fazu Lige Evrope. Treba reći da je Standard takođe imao igrača manje pošto je štoper Arslanagić u 34. minutu dobio direktan crveni karton i skrivio jedanaesterac iz kojeg je Rijeka duplirala svoju prednost.

Slobodanu Simoviću i njegovom Dinamu iz Minska je utakmica sa PAOK-om bila presudna za dalju sudbinu u ovosezonskoj Ligi Evrope, ali su poraženi sa 2:0 golovima u poslednjih 10 minuta. Srpski internacionalac je odigrao svih 90 minuta za beloruski tim.

Rezultati, 5. kola:

Grupa G:

Fejenord – Sevilja 2:0

Rijeka – Standard 2:0

Grupa H:

Volfsburg – Everton 0:2

Grupa I:

Sparta Prag – Napoli 0:0

Slovan Bratislava – Jang Bojs 1:3

Grupa J:

Dinamo Kijev – Rio Ave 2:0

Alborg – Steaua 0:0

Grupa K:

Gengamp – Fiorentina 1:2

Dinamo Minsk – PAOK 0:2

Grupa L:

Lokeren – Legija 1:0

Trabzon – Metalist 3:1

hotsport.rs – S. S.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk straniciHotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter