Ko je stvorio Ibru? Italijanski stručnjak Fabio Kapelo kaže da je on zaslužan za to što je Zlatan Ibrahimović postao jedan od najboljih napadača u istoriji fudbala. Kapelo je otkrio da je to učinio tako što mu je puštao snimke Marka van Bastena dok je bio na klupi Juventusa.

Povezane vesti

Kapelo je dve godine sarađivao sa švedskim fudbalerom, od 2006. do 2008. godine.

– Ibra ima neverovatan prirodni talenat i nije teško takvog fudbalera pretvoriti u mašinu za golove. Bilo je potrebno samo objasniti mu neke stvari. Sve ostalo je na svakodnevnim treninzima, što je nešto na čemu je on oduvek radio. Oduvek je radio na tome kako da dođe do gola. Kada je počeo, toliko je jako udarao loptu, ali kvaliteta nije bilo. Nije bio ni toliko dobar u vazduhu, tako da smo na tome radili iznova i iznova i njegova je igra je rezultat toga –  rekao je Kapelo.

Italijan je otkrio kako je došlo do velike promene kod Ibrahimovića.

– Jednog dana sam ga pozvao i rekao: – Dobar si jednako kao Marko Van Basten. Imaš potencijal da mu budeš uz rame, ali ću ti pokazati kako je on to učinio?. Neko mi je napravio video sa svim Van Bastenovim golovima. Pokazao sam mu i rekao: ’Nikada ne prilaziš golu. Ako želiš da postigneš gol, moraš biti blizu gola protivnika, a ti si uvek daleko. Zabavljaš se dok kreiraš igru, dobar si asistent, ali ako želiš da budeš onaj koji postiže golove, moraš da igraš bliže golu – istakao je Kapelo.

Ibrahimović je tokom karijere igrao za Malme, Ajaks, Juventus, Inter, Barselonu, Milan i Pari Sen Žermen. U klubovima i reprezentaciji Švedske postigao je više od 300 golova.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.