1
Domaći fudbal

NOVOPAZARCI PORUČILI: Gej parada može, a fudbalski meč ne može!?

Objavljeno: 23.11.14 u 09:01

Nakon što je odložen meč Jelen Superlige Srbije između Voždovca i Novog Pazara, zbog ubistva navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića u Istanbulu, oglasili su se čelnici kluba iz južne Srbije.

Generalni sekeretar Novog Pazara, Redžep Korać, poručio je da ne može da razume da republika Srbija može da bude u stanju da organizuje Paradu ponosa, a da nije u stanju da organizuje jedan fudbalski meč.

– Plan je bio da u Beograd dođe oko 150 naših navijača, ali nam je iz policije u petak, oko 20.00 časova, poručeno da im je zabranjen dolazak, da bi mene oko ponoći pozvao direktor lige Bulatović i rekao mi da meča neće biti jer policije ne može da garantuje bezbednost – rekao je Korać.

Korać je kazao i da ne shvata, takođe, kakve veze Novi Pazar ima sa dešavanjima u Istanbulu, ali i da je čudno da Srbija može da organizuje gej paradu a ne može fudbalski susret:

– Nije mi jasno kako može da se obezbedi Parada ponosa, a ne može fudbalska utakmica. Mi osuđujemo nasilje i izražavamo duboko saučešće porodici nastradalog momka, ali ne znam kakve veze FK Novi Pazar ima s nečim što se dogodilo na drugom kraju sveta – istakao je Korać, prenosi Kurir.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter