0
Fudbal

DISCIPLINSKI SUD FS IZRAELA: Hapoelu i Makabiju po dva boda manje

Objavljeno: 11.11.14 u 18:56

Disciplinski sud FS Izraela kaznio je klubove iz Tel Aviva Hapoel i Makabi zbog velikih nereda navijača na njihovoj prvenstvenoj utakmici ranije ovog meseca. Hapoelu i Makabiju oduzeta su dva boda, a neće im biti dodeljen po jedan u remiju 3. novembra na utakmici koja je prekinuta na poluvremenu pri rezultatu 1:1.

Sud je takođe odlučio da delovi stadiona Blumfild, na kojem ti klubovi igraju kao domaćini, bude zatvoren za njihove najvatrenije pristalice u naredna četiri meča.

Derbi izraelskog fudbala prekinut je posle nasilnih incidenata koje su izazvali navijači domaćina Hapoela, a akteri su bili i igrači.

Redari i bezbednosni zvaničnici sporo su reagovali kada je jedan navijač Hapoela preskočio ogradu, utrčao na teren i napao igrača Makabija Erana Zahavija nakon što je on postizanje izjednačujućeg gola u 22. minutu proslavio simuliranjem pucanja ka tribini sa protivničkim pristalicama.

Navijač je pokušao da udari Zahavija, ovaj mu je uzvratio, a sudija je fudbaleru pokazao crveni karton.

Utakmica je potom nastavljena u naelektrisanoj atmosferi, ali je ubrzo definitivno prekinuta zbog novih incidenata pošto je grupa navijača Hapoela ponovo krenula u obračun sa fudbalerima Makabija i usledio je haos na terenu.

Policija je tada potvrdila da je 10 navijača uhapšeno, a da će video snimkom meča biti identifikovani ostali prestupnici.

hotsport.rs-TANJUG

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter