0
Analize

‘ORLIĆI’ DOBILI RIVALE NA EP: Prvo protiv ‘pancera’

Objavljeno: 06.11.14 u 19:41

Mlada reprezentacija Srbije će na Evropskom prvenstvu u Češkoj naredne godine igrati u grupi A zajedno sa domaćinom Češkom, Nemačkom i Danskom.

ep-ceska-2015

Na žrebanju grupa za predstojeće Evorpsko prvenstvo mladih reprezentacija, koje je obavljeno u Pragu, u B grupi će igrati Engleska, Italija, Portugalija i Švedska.

Prvenstvo Evrope biće održano od 17. do 31. juna naredne godine u Pragu, Uherskom Hradištu i Olomoucu.

Prvu utakmicu Srbija će igrati 17. juna protiv Nemačke. Tri dana kasnije protivnike našim nadama je domaćin Češka, a 23. juna predstoji susret sa Danskom.

Četiri najbolje ekipe sa prvenstva u Češkoj ili učesnici polufinala stećiće pravo nastupa na Olimpijskim igrama u Rio de Ženeiru 2016. godine.

– Nismo imali prevelike želje, ali smo zadovoljni ishodom žreba. Nama je bilo važno da budemo u prvoj grupi, jer će se sve utakmice igrati u Pragu. U Češkoj će biti osam najboljih reprezentacija Evrope, pa i nismo imali prevelikih želja. Grupa je teška, svaka utakmica će biti važna. Prvenstvo počinjemo sa Nemačkom, ali verujem u naš kvalitet. Pred nama je sedam, osam meseci priprema, koje želimo što bolje da iskoristima, rekao je selektor Mlade reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić nakon žrebanja.

Član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije Savo Milošević predvodio je našu tročlanu delegaciju na žrebanju u Prag. On je rakao:

„Možemo biti zadovoljni ishodom žreba. Želeli smo da igramo u Pragu i to nam se ostvarilo. Evropsko prvenstvo je najjače takmičenje u ovom uzrastu i učinićemo sve što bude u našoj moći da dostojno reprezentujemo srpski fudbal“.

Milošević je dodao da je Srbija dobila jakog rivala Nemačku, ali s obzirom na kvalitet svih drugih reprezentacija, morali smo da dobijemonekog jakog rivala.

– U našu grupu je došla Nemačka, ali nismo ni mogli očekivati da možemo proći bez jakih rivala. Svi ostali rivali u grupi su ozbiljne ekipe, podsetio je Milošević.

Prema rečima tim menadžera Mlade reprezentacije Srbije Pavla Simića odmah nakon žreba srpska delegacija je stupila u kontakt sa predstvnicima Češke, Nemačke i Danske.

– Već smo imali prve kontakte sa našim rivalima. Razgovaraćemo i izmenjati informacije, kako bi što bolje dočekati prvenstvo, rekao je Simić.

Reprezentacija Srbije plasirala se na Evropsko prvenstvo u Češkoj, nakon što je posle dve utakmice u baražu eliminisala dvostrukog i aktuelnog prvaka Evrope Španiju.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter