0
Domaći fudbal

Terzić: Karadžić ostao bez podrške u FSV

Objavljeno: 05.11.14 u 17:44

Vršilac dužnosti generalnog sekretara Crvene zvezde Zvezdan Terzić izjavio je da su čelnici FS Vojvodine izgubili podršku , zbog čega su odložili zakazanu sednicu Skupštine. Skupština FSV trebalo je da bude u petak ali je odložena zbog, kako je rekao Terzić, ‘akcije koju je pokrenula Zvezda o promenama na svim nivoima’.

zvezdan-terzic

– Razlog odlaganja je to što su predsednik Zdravko Borovnica i generalni sekretar Dušan Tomić, izgubili podršku delegata tog tela – naveo je Terzić u izjavi dostavljenoj agenciji Beta.

Kako je naveo, to je ‘žestok udarac’ za predsednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića, koji je tako ‘izgubio podršku u matičnom regionu’.

– Ideja aktuelnog rukovodstva je bila da poput nedavne Skupštine FSS, donese akt kojim bi se onemogućilo glasanje o poverenju čelnim ljudima u narednih godinu dana. U FSV su shvatili da nemaju podršku i rešili su da odlože Skupštinu – rekao je Terzić.

Terzić je dodao da je skoro dve trećine delegata Skupštine FS Vojvodine tražila smenjivanje rukovodstva što bi ‘neminovno uslovilo i dalja pomeranja u centralnom srpskom savezu’.

– Interesantno je da većina delegata želi smenu rukovodstva, jer je nezadovoljna radom, pre svega predsednika FSS Karadžića i generalnog sekretara Zorana Lakovića. Oni smatraju da je privatizovao savez i žele da bude smenjen – kazao je Terzić.

On je rekao da opoziciju predvode predsednik fudbalskog kluba Vojvodina Zoran Šćepanović, prvi čovek Spartaka Dragan Simović i predsednik Fudbalskog saveza Novog Sada Uroš Milojković.

Po njegovim rečima, 41 od 65 delegata u Skupštini FS Vojvodine želi smenjivanje rukovodstva, desetak je neutralno, a desetak je verno Borovnici i Tomiću.

Terzić je dodao da je ‘postalo jasno’ da se spremaju značajne promene u FS Vojvodine, ali i u FSS-u, kao i da ostaje da se vidi na  koliko su one odložene tim potezom aktuelnog rukovodstva.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter