6
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

BRONOVICKI: Zvezda mi je upropastila život, zato želim sve pare

Objavljeno: 03.11.14 u 09:05

Poljski fudbaler Gžegorž Bronovicki (34) izjavio je da mu je Crvena zvezda upropastila i život i karijeru, te da zbog toga nema apsolutno nikakvu nameru da odustane od potražnje za 840.000 evra koliko mu tim s Marakane duguje još od 2008. godine kada je napustio klub.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

U ekskluzivnom razgovoru za list Alo!, Bornovicki je izjavio da je nedavno imao kontakt sa Crvenom zvezdom, ali je dodao da mu se niko od čelnika kluba nije javio, već kapiten tima Mijailović:

– Zvao me je pre nekoliko dana kapiten Nikola Mijailović i zamolio me da pristanem da mi se plati u dve rate. Složio sam se nekako i rekao mu da nije problem da sačekam još tri meseca, ali da je problem to što iz Zvezde ne uplaćuju pare već šest godina! Zato sam skeptičan i mislim da će ponovo pokušati da me prevare. Niko me sa „Marakane“ od čelnika kluba nije zvao od kada sam otišao iz Beograda još 2008. godine, a čujem sada da pričaju svašta okolo, da sam pijanac, prevarant i druge neistine – kaže Bronovicki.

Na konstataciju da se u Srbiji često stvara slika da pokušava da zaradi na Zvezdinoj nevolji, bivši poljski reprezentativac kaže:

– Ne, prijatelju, ja samo tražim ono što mi pripada, a što su mi njeni šefovi potpisom zagarantovali. Ništa više. To sam zaradio kao profesionalni fudbaler, iako sam zbog Zvezde i svoje zdravlje ugrozio, a karijeru i život upropastio – jasan je Bronovicki.

Poljak se tu nije zasutavio, već je odlučio i da otkrije na koji način mu je Zvezda upropastila karijeru i život:

– Dok sam igrao na „Marakani“ stradali su mi ligamenti kolena, pa nisam nigde mogao da nastupam kasnije. Pokušao sam, potom, u Gornjiku i Ruhu, ali nisam mogao da vežem celu polusezonu jer je povreda bila teška. Prevarili su me i u Zvezdi, rehabilitacija posle povrede je bila loša, lekari nestručni, pa me nisu dobro ni izlečili – jasan je Poljak.

Povodom priča da je Bronovicki, svojevremeno boraveći u prestonici Srbije, važio za „kralja splavova“, on samo odmahuje rukom:

– To su laži. Kako to da, kada sam bio tamo u Beogradu, niko nije pisao o tome, a sada, kada sam daleko i ne mogu da se branim, onda sam najgori ološ i pijanica? Jednostavno, ne mogu da utičem na to šta o meni ko priča i piše. Vi ste tamo, ja sam ovde, daleko smo. Samo mi smeta što me niko iz Beograda godinama nije pozvao niti je zabeležio moju priču – istakao je Bronovicki.

Nekadašnji Zvezdin defanzivac je na kraju poručio da mu ni na kraju pameti nije opcija po kojoj će odustati od naplate dugovanja:

– Ne pada mi na pamet niti me zanima kako će u Zvezdi da nađu pare. To je problem njenog rukovodstva, a ne moj. Ima da me isplate do poslednjeg centa. Rekao sam i Mijailoviću, kada me je zvao pre neki dan, da više ništa ne zavisi do mene, već da moj advokat vodi postupak i da sva pitanja, ako imaju, ubuduće upute njemu – podvukao je Gžegorž Bronovicki.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

6 Komentara

  1. propali prosecan igrac koj nikada te pare nije i da mu nije zvezda ne bi ni video u zivotu. nasao je ovcu za sisanje i iskoristio je. a gde je sada tadasnje rukovodstvo da izmiri svoje greske!!!

    0
    0
    Odgovori
  2. Razumemo se da je on promasaj od pojacanja i od igraca, ali ne krivim ja njega za to, nego ajde da vidimo ko mu je dao takav ugovor i potpisao ga sa njim u ime Crvene Zvezde? To je 2007/08 godina, dakle da vidimo pa da on odgovara. Ne moze se prigovarati coveku sto zeli pare koje su mu garantovane, nas problem je sto mu je neko garantovao toliki iznos.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter