1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

JSL: Bleda Zvezda sa penala do tri boda protiv Donjeg Srema (VIDEO) (FOTO)

Objavljeno: 25.10.14 u 20:20

Fudbaleri Crvene zvezde su pogotkom Nejca Pečnika u 33. minutu iz penala stigli do minaimalne pobede nad Donjim Sremom 1:0 (1:0) u 10. kolu Jelen Superlige.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Bila je ovo još jedno bledo izadnje čete Nenada Lalatovića. Ruku na srce u jednom trenutku Zvezda je imala čak pet igrača mlađih od 20 godina na terenu, ali to nije opravdanje za veoma tešku pobedu nad Donjim Sremom.

Gosti su prvi pretili, bili bolji rival na startu, ali kako se utakmica bližila kraju bili su sve neprimetniji. Crveno-beli su do trijumfa stigli posle penala u 33. minutu, kada se Rakić oslobodio čuvara, šutirao, a jedan od defanzivaca Donjeg Srema igrao rukom. Precizan sa „bele tačke“ bio je Pečnik, čime je skinuo kamen sa srca Delijama. Do kraja utakmice šampion Srbije je imao samo još jednu idealnu priliku, kada je Rakić šutirao glavom sa pet metara pravo u golmana Belića.

U Crvenoj zvezdi moraju brzo da zaborave ovaj meč i nikad više ne ponove ovakvu igru, jer će to biti novi izgublejni bodovi.

Tok meča:

Nestanak struje na Marakani kao da je uspavao crveno-bele. Donji Srem je utakmicu otvorio sa dve dobre šanse. Prvo je Bukorac u 5. minutu neprecizno šutirao, a potom je šut Stanisavljevića sa pet metara ukrotio Rajković. Crvena zvezda se mnogo mučila u prvih 20 minuta da dođe do kaznenog prostora Sremaca. U 25. minutu Zvezda je imala prvu priliku, Ristić je izveo korner sa desne strane, Rakić je pokušao glavom, ali je lopta završila daleko od gola.

U 32. minutu Rakić je sjajno primio loptu u kaznenom prostoru, driblingom se oslobodio čuvara, šutirao, a jedan od defanzivaca Donjeg Srema je igrao rukom i sudija nije imao dilemu, svirao je penal. Precizan sa „bele tačke“ bio je Pečnik i Zvezda je povela sa 1:0. Mogli su crveno-beli ubrzo do 2:0, ali je odličan udarac Bosančića sa 20 metara odbrani golman Beljić. Posle kornera pokušao je Rakić, ali je neko od defanzivaca gostiju izbacio loptu sa linije gola.

U drugom poluvremenu Crvena zvezda je krenula nešto agilnije, međutim posle prvih 10 minuta nema ozbiljnijih prilika pred dva gola. U 60. minutu pokušao je mladi Ristić, ali je lopta završila pored gola. Donji Srem je u 65. minutu mogao do izjednačenja. Stanisavljević je dobio jednu loptu na ivici šesnaesterca, ušao je u kazneni prostor, izašao jedan na jedan sa Rajkovićem, koji je fenomenalno intervenisao.

U 73. minutu ponovo je pokušao Zvezdin vezista Ristić, ali je lopta odletela nebu pod oblake. Rakić je i 80. minutu propustio stopostotnu šansu. Lazović je centrirao sa desne strane, centarfor Zvezde šutirao glavom sa pet metara, ali je Belić bio na mestu. Ristić je bio najbolji pojedinac na meču. Mladi vezista Zvezde je odigrao lep dupli pas sa Jovićem, ali je golman Donjeg Srema opet dobro odbranio. U 90. minutu Grujić je stvorio još jednu šansu za crveno-bele, ali je lopta završila tik pored stative.

 


CRVENA ZVEZDA – DONJI SREM 1:0 (1:0)

Strelac:
Pečnik 33. penal

Stadion: Marakana. Kapacitet: 55.000. Sudija: Nenad Đokić (Užice).

CRVENA ZVEZDA: Rajković – Pečnik, Pavićević, Lazić, Đorđević – Ristić, Bosančić (od 66. Avramovski), Katai (od 82. Jović), Lazović – Rakić i Despotović (od 46. Grujić).
DONJI SREM: Belić – Lakićević, Punoševac, Prljević, Lakič-Pešić – Abubakari, Bukorac, Krunić, Stanisavljević – Spalević i Zec (od 68. Beljić).


REZULTATI 10. KOLA:

Subota:

Mladost – Rad 2:1 (1:0)
(Frajdej 27, Milunović 67 – Rodić 74)

OFK Beograd – Čukarički 0:4 (0:1)
(Matić 27, 68, S. Srnić 50, Bojić 88)

Spartak – Borac 2:2 (1:1)
(Torbica pen 7, Milić 55 – Antonić ag 5, Jovanović 90+1)

Radnički Niš – Radnički 1923 1:0 (0:0)
(Đilas 49)

Crvena zvezda – Donji Srem 1:0 (1:0)
(Pečnik 33. penal)

Napredak – Novi Pazar (19.00)
Vojvodina – Voždovac (19.00, TV Arena Sport 1)

Nedelja:

Jagodina – Partizan (17.00, TV Arena Sport 1)

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.


 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter