5
Fudbal

ŠTA SAD ONI HOĆE: Šiptarima sa tzv. Kosova se ne sviđa odluka UEFA

Objavljeno: 24.10.14 u 20:58

Evropska fudbalska federacija rano jutros donela je odluku u vezi sa sudbinom kvalifikacionog meča Srbija – Albanija. Kažnjena su oba saveza, srpskoj reprezentaciji su oduzeti bodovi, Albancima je upisan ionako vrlo verovatan poraz, a pored navijača čiji glavni grad je Tirana ovim povodom su se oglasili i Šiptari sa tzv. Kosova.

Albanci-Bec

Nekolicina njih okupila se danas na prištinskim ulicama noseći transparente na kojima je ispisano „Reci ne rasizmu – šala dana“ i „UEFA=MAFIA, reci da rasizmu“, sa jasnom aluzijom na parolu koju UEFA koristi kako bi bio suzbijen rastući rasitzam na tribinama.

Čini se da su ovi „navijači“ malo pobrkali lončiće jer najviše o čemu bi mogli da se priča je ksenofobija ili nacionalizam, ali rasizam označava netrepeljivost među rasama. Kako srpski i albanski narod pripadaju istoj rasi nije baš najjasnije na šta ovi „navijači“ ciljaju.

Pored toga takozvano Kosovo se dugo borilo i izborilo da joj pojedine države prizanju nezavisnost i nije jasno šta ljudi koji žive u toj „državi“ imaju sa navedenom utakmicom.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

5 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter