48
Fudbal

INTERNET HIT: Splićanin očitao bukvicu Albancima, ali i svim ostalim Balkancima

Objavljeno: 17.10.14 u 10:07

Utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine između Srbije i Albanije koja se igrala na stadionu Partizana je prekinuta, kao što je opšte poznato.

Zastava-Albanija

Međutim, provokacija sa dronom koji je nosio zastavu „Velike Albanije“ u Albaniji je doživljena kao istorijski tirjumf njihovih fudbalera.

Malo kome je poznato u čemu su Albanci zapravo pobedili. Utakmica je prekinuta, a gotovo da se osmim svetskim čudom može smatrati činjenica da, uprkos svemu, težih incidenata nije bilo i da se sve završilo na „pukom“ uskakanju nekoliko desetine huligana na teren stadiona u Humskoj.

I dok u Albaniji izmišljaju izjave Kristijana Ronalda, Zlatana Ibrahimovića i ostalih svetskih fudbalskih superstar igrača u kojima oni, navodno, „pljuju“ Srbiju u komšijskoj hrvatskoj incidenti na stadionu Partizana nisu prihvaćeni sa premisom uverenja da su Albanci bili ugrožena strana.

Na mnogim internet portalima i forumima Hrvati su, barem oni koji objektivno sagledavaju stvari, pružili veliku podršku Srbiji. Upravo na taj način komentar izvesnog „Mire iz Splita„, postao je pravi hit na društvenim mrežama i internetu.

Komentar prenosimo u originalu i celosti:

– Ja bi tebi od srca čestita. Ovo je povjesni dan za veliku albansku naciju. Izveli ste prvi let u povjesti albanskog naroda. Cili svit slavi braću Wright,a vi sad možete slavit braću Rama. Je da je malo čudno šta ste za povjesni albanski let odabrali susjednu zemlju i da je to bespilotna letjelica ali ni Amerikanci ne šalju odma na Mars žive ljude, polako i za koju godinu imat će te čovika koji se otisnija u nebo. Jučerašnji dan velika Albanska nacija može slavit ka dan osnivanje Albanskog ratnog zrakoplostva i protuzračne obrane.

Sinko Božji ovo šta ste napravili u Beogradu je dno dna,ja da san tvom mistu bi se pokrija ušima i ne bi pustija glasa od srama,a vi slavite. Šta slavite?

To šta je idiot svjesno stavija glave vaših sportaša na panj? To šta je ovo moglo završit krvoprolićen da nije bilo srpski nogometaša? Ma,šta slavite da mi je znat? Malicioznost i provokaciju u kojoj van nisu bitni ni sport ni moguće posljedice koje će izazvat ta provokacija.

Zamišljan šta bi se dogodilo na Maksimiru na utakmici između Hrvatske i Srbije da je ovakav avion ponija kartu velike Srbije. Ma, ne bi kume osta kamen na kamenu od srpske ambasade.

Samo šta ni mi Hrvati,a ni oni Srbi ne možemo ovako nešto blesavo i djetinasto smislit.

Sram vas može bit. Ne zbog provokacije,nego zbog reakcije vaših igrača i vaše nacije. Slavit to šta ste nekog uspili uvridit mogu samo jadni i mali ljudi.  Moja velika podrška srpskim nogometašima koji su se pokazali velikim ljudima i sportašima!! – poručio je Miro iz Splita.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

48 Komentara

  1. Хвала ти за реалност и праведност,Миро.А тебe Sasa питам:Можеш ли ти разликовати инцидент изазван различитим погледима на фудбал и спорт уопште од инцидента изазваног шовинизмом и верском мржњом,нечијим тежњама да узму оно што није њихово и што не припада њима.Какве везе има имагинарна велика Албанија са фудбалом.Југославија је 90-их година била под санкцијама(ни крива,ни дужна)чак и у спорту.Наши спортисти су могли да се такмиче само као појединци у неким спортским гранама,без заставе и других државних обележја,па није било никвих провокација са наше стране,иако смо,понављам,били кажњени ни криви,ни дужни.Шиптари и Шипнија,шиптари као нација,ако су они уопште оформљени као нација, су,по менталитету и култури, још увек у средњем веку.

    0
    0
    Odgovori
  2. Svaka ti cast Mire na nealnoj izjavi malo je relanih ljudi na ovom svijetu ti posjedujes obraz cast i postenje koje se redko srece u ovom 21 vijeki !!!!

    0
    0
    Odgovori
  3. … bravo za splica.. al ja mislim da opet neko hoce da zaradi koju lovu na balkanu pa nas medjusobno provociraju…. pa finansira budale da bi uspeo u tome…… ali me raduje sto sam citao kod splica … da polako srbi hrvati makedonci bosanc to kuze / shvataju… i ne dozvole da se opet desi … ono sto je za mene ko makedonac bilo najbolnije gledat od 1991 …… do svi sta misle da su neke masoni ….. PUSTITE BALKAN NA MIRU

    0
    0
    Odgovori
  4. Ljudi,priča se o fudbalerima i incidentu na fudbalskom stadionu. A ne o ovacijama navijača. Koje su,slažem se,često ne primerene i ničim izazvane. Sramota je što ne znate razdvojiti takve stvari.Pa drugari medjusobno jedan drugog opsuje,pa mu zlo ne misli….

    0
    0
    Odgovori
  5. POJAVI SE NORMALNI COVJEK KOG NE ZANIMA POLITIKA VEC SPORT I VAMA HRVATIMA ODMA ZASMETA I ODMA UKLJUCITE POLITIKU…TREBA DA VAS JE STID NEKAD SMO ZIVLJELI U ISTOJ ZEMLJI I BILI ISTI NAROD JUGOSLOVENI NAJPONOSNIJA NACIJA…ONDA SU VASA USTASKA GAMAD IZ DIASPORE KAO I CETNICKA GAMAD POSEJALA MRZNJU I RAZDOR MEDJU NARODIMA..PLATILA SIROTINJA …JA LICNO U SPORTU KAD SE MOJI NE PLASIRAJU IZ SRBIJE CRNE GORE NAVIJAM ZA HRVATSKU ..LOGICNO JE DA NE MOGU PROTIV JER ZNAM DA I MEDJU VAMA IMA LJUDI..STO NISTE KOMENTARISALI ONU JADNU DUSU OD SIMONICA KOJI PODRZAVA KLANJE I MUCENJE NEDUZNOG STANOVNISTVA.TO JE TAJ POKLIC…REKO BIH VAM STO MOZE SA TIM POKLIKOM I STA MISLIM OD TAKVIM IDIOTIMA ALI ONDA MI NECE OBJAVITI KOMENTAR.A TA JAJARA I TAKVI NJEMU SLICNI NE ZASLUZUJU PROSTORA VISE KA IH SPOMENEM…A O OVOM SPLICANU STA RECI SEM LJUDINA…A VI STO SE SJECATE VUKOVARA I SLICNO PRE TOG SE POSJETITE STA SU VASI PRECI USTASE I CETNICI RADILI KROZ ISTORIJU…TO STO SU RADILI TAMO NISU NI NA JEDNOJ STRANI SINOVI NITI UNUCI ONIH KOJI SU OSLOBADJALI ZEMLJU OD VASIH PREDAKA I VAMA SLICNIMA…

    0
    0
    Odgovori
  6. Što ga ovaj Miro nabaljezgao. Jedino pametno što je napisao jest svaka čast srpskim nogometašima kojima i ja skidam kapu za pravo sportsko ponašanje.
    Ajde sagledajte stvari realno. Gotovo nitko na stadionu nije uopće znao o kakvoj je zastavi riječ. Saznali smo 99 % nas nakon prekida utakmice. Glavni krivac je Mitrović kojeg u Srbiji slave kao heroja. Jel njegov posao da skida zastavu i drona??? Vjerujem mu kad kaže da je imao dobre namjere, ali to nije njegov posao! Da su to uradili redari nikakvih nereda ne bi bilo.
    Svi napadate Albance radi tobožnje provokacije sa zastavom, a prešućujete konstantno skandiranje „ubij, zakolji, da Šiptar ne postoji“, „ubi Hrvata da Šiptar nema brata“, „tko ne skače Šiptar je“ itd. Redari i policija tuku albanske igrače a sklanjaju se od huligana poput Bogdanova?! Nitko od srpskog političkog i sportskog vrha nije osudio sramotno vrijeđanje Albanaca s tribina što samo po sebi daje jasnu sliku svakom iole pametnom.
    Ja sam neutralan. Krivi su i jedni i drugi, također i UEFA. Srbi jer su kao domaćini totalno zakazali u organizaciji i osiguranju utakmice, Albanci jer su pretjerano reagirali prema Mitroviću.,a UEFA što je dozvolila da utakmica uopće započne u takvoj koljački nastrojenoj atmosferi. I jučer smo na košarkaškoj utakmici C.Zvezda-Galatasaray imali priliku slušati i gledati odvratno skandiranje s tribina prepune Kombak arene. O čemu gle čuda naravno niti jednog jedinog slova. Sramota.

    0
    0
    Odgovori
  7. a da li je dokazano da je letjelicu sa albanskom zastavom pustio albanac,,,ili neko drugi,,,nije mi jasno posto je prilicno velika koliko sam mogao da vidim da je neki albanac mogao da unese u sdadion pokraj onolike kontrole i policije,,,sve je to necija politika,,a drugo albanci su bili puno bolji do prekida utakmice,bilo je samo pitanje minute kada bi ali gol,,pozdrav za vas sve ustase i cetnike i ostale koljace,sijete i dalje mrznju medu narodima,,

    0
    0
    Odgovori
  8. Jos dugo ce ovi prostori placati veliku cenu promitivizmu i ljudskoj gluposti…
    …a ovi prostori su preplavljeni glupim ljudima, kod kojih je lako raspirivati nacionalizam, u njegovom najgorem obliku….baci kosku psima da se pokolju, a politicari prazne kasu – to je ta prica!
    Miro iz Splita je sve lepo rekao, samo glupi to ne shvataju….

    0
    0
    Odgovori
  9. Sta ovaj Kralj Situacije laprda ??
    nije isto unositi sliku komandanta koji je pokusao svoj narod da brani u dijaspori…
    To je bilo ratno stanje, i to ne mozes gledati na takav nacin, drugacije su okolnsti bile u ratu ’90-tih godina.
    A ovo sto su Albanci uradili je nedopustivo.
    Na utakmici gde se promovise “stop rasizmu,nacionaluzmu i sl“ unositi sliku drzave sa ispomeranim granicama , u sred Beograda, u centar bivse nam Jugoslavije, to treba kazniti najstrozijom kaznom.
    Albanci su ti koji sire mrznju i ekstremni nacionalzam a ne mi Srbi.
    I prirodno je da ce tribine reagovati na nacin na koji su reagovali zbog takvog akta…
    Kralju Situacije je bolje da gleda stvari u svojoj drzavi, a ne da se proseravas na Srpskom portalu, jer te niko nije pitao za misljenje, i za tvoj sud, za takve stvari postoje visi organi reda od tebe NO LIFERU !
    poz za Miru …

    0
    0
    Odgovori
    • ssss divizijo slavna vi kad koljete uvijek imate razlog,a kad vam drugi samo zastavu digne svoju vi bi opet klali,ispomerate granice kazes,crna gora,kosovo,gotova stvar,,naredu je vojvodna pa sandzak,,,,,,no liferu,,,

      0
      0
      Odgovori
  10. Samo jedna stvar srbi sto se tice ovog slucaja 90 % hrvata(normalnih)je uz vas!!!! Zna se tko je zivio na ovim prostorima prije 1500godine

    0
    0
    Odgovori
  11. Miro, svaka cast!!!
    A sad ovako, dosta je bilo vise tih nacionalistickih, fasistickih, itd izjava… Dokle vise??? Dokle se mislite mrziti? Zar je bitno ko je sta? Svi smo mi ljudi. Jeste da u svakom narodu ima svakakvih, ali ja mislim da to treba da prestane, trebamo se medjusobno postovati… Nije bitno jesi pravoslavac, katolik, musliman, itd… Mozda kad bolje razmislite o tome, shvatite da je ta mrznja nepotrebna… To sto su se nasi preci mrzeli, to ne znaci da se i mi moramo raditi isto to….

    0
    0
    Odgovori
  12. Ovo je savršen opis situacije koja se zbila, sad imaju avijaciju a ako budu igrali sa hrvatima npr. u Splitu (ukoliko Šuker to dozvoli) vjerovatno će imati i mornaricu jer bi mogli pustiti neki brodić sa zastavom na Poljud. Ma ljudi moji na onoj zastavi je neka velika albanija (mala slova jer ne zaslužuju velika) koja ide u teritorij četri države koja je to samouvijerenost i na kojoj osnovi su to smislili ja bi preporučio da si uzmu i dio SAD da se ne baci. Ako u UEFI ima razuma biće albanija draskonski kažnjena i izbačena iz kvalifikacija odmah jer šta sutra možeš očekivati od njih.,

    0
    0
    Odgovori
    • Bravo, to bi trebalo da bude! Fifa nije smela da ih stavi u istoj grupi, spanci imaju slican Problem ali kod njih su reagovali. Ja sam srbin kad je Hrvacka igrala protiv Brasilia ja sam navijao za Hrvacku, kad je Bosna protiv Argetine ja sa naravno za Bosnu. Ali sad kad neke stvari citam vidim, ne mogu verovati. Kad je Srbija gostavala u Hrvacku, Autobus isao prema stadionu ima snimak svi su pljuvali, bacali flase ,Lore od banana. Svuda ima huligana, i osoba koji drugacije imaju pogled. Ali to nisu svi imaju nesmemo dozvoliti da sve umesamo. Ja zivim 23 godine u Austiju i imam prijatelje od Kosovo Albanac do crnca, ne mogu da verujem da se ovako ponasate. Jer sto juznije to tuznije! !!!!

      0
      0
      Odgovori
  13. Ma sve je to okay i stoji. Ipak, ovdje nitko nije napomenuo da je prije spuštanje zastave dronom na teren 32.000 Srba 44 minute bez prestanka iz sveg glasa vikalo „Ubij, zakolji, da Šiptar ne postoji“ i „Ubij Hrvata da Šiptar nema brata“, što je za okarakterizirati kao u Šimunićevom slučaju – „širenje mržnje i poticaj na ubojstvo“ na što je Europa itekako osjetljiva kad su u pitanju Balkanci.
    Samo što je ovo 100x gore od bezazlenog povika „za dom – spremni(umrijeti).
    Suma sumarum, Miri iz Splita malo više objektivnosti ne bi škodilo…

    0
    0
    Odgovori
    • Tope, drugo su navijaci a drugo kad sportista izjavi tako nesto. Njemu je primarno da igra fudbal, ne?

      0
      0
      Odgovori
      • Ne trkeljaj! K’o fol zasmetala vam je zastava Velike Albanije, a kad ste redom na stadion unosili Karadžićevu sliku koja simbolizira Veliku Srbiju koja zauzima cijelu BiH pa sve do Virovitice, Karlovca i Karlobaga, onda je to okay, je li mamlaze?
        -Ima li ovdje barem jedan normalan i realan Srbin?

        0
        0
        Odgovori
        • Kao prvo lupaš gluposti i pišeš baljezgarije…svako ko je bio bar na jednoj utakmici između Srpskih i Hrvatskih klubova i reprezentacija u poslednjih desetak godina svedok je navijačkog poziva na linč i sa jedne i sa druge strane…iliti da ti napišem malo i na ћирилици пошто знам да доста вас зна и то свето писмо…остави се ти наших сајтова и не коментариши наше вести него гледај своју родну груду!!!

          0
          0
        • A kad u Hrvatskoj navijaci vriste „srbe na vrbe!“, kada igrac kaze „za dom spremn“, na terenu I druge stvari, vi komsije nmate probleme. Da su Srbi zli i da su „normalni i realni“ nebi nikada stupili u savez sa narodom koji je napravio Jasenovac logor.. Svaka nacija na balkanu je slicna situacija, svi misle da su bolji i pametniji i jaci od komsija. Sam „Miro iz Splita“ kaze do se ovako nesto desi u Zagrebu „nebi osta kamen na kamenu “ od nase ambasade…nije isto slika karadjica, koju navijaci unesu na tribine na utakmicama u Srbiji i slika velike albanije koja sleti na teren u Beogradu..

          0
          0
        • …daj ljudi barem imamo sta navijat na utakmicama…sta da smo bugari i da cijelu utakmicu vicemo BUGARI-JUNACI!! 😀

          0
          0
        • Pa ni vi Hrvati ni Bosanci niste bolji radite isto,sto i mi 😛 svako brani svoje sto je normalno 😉

          0
          0
        • Momcino,hajde da malo ostavimo po strani uzvike i povike.Moras se sloziti da i na utakmicama Hrtvatske reprezentacije ima svakakvih uzvika,ne samo „za dom spremni“ Malo bolje naculji usi sledeci put.Nejasna mi je sttvar,da neki hrvati,zdusno navijaju za siptarsku gamad,misleci da ste vi neki saveznici,ne znam samo u cemu?! Zar ti je toliko nejasno da oni NIKOGA ne vole,da SVE mrze,i da zele ono sto zele,i da to polako dobijaju manipulisuci svima okolo,svima se dodvoravajuci,pa i vama.Nejasno mi je da navijate za narod koji nije hriscanski,koji je dno dna,olos i poremecen.Niko ne trazi od vas da nas volite,iskreno,nismo ni bas ludi za vama.Ali bi ja,u svakom slucaju,kad bi video da neka siptarska olos napada bilo kog hrvata,uskocio da ga odbranim.Ne zbog toga sto ja volim nesto hrvate,nego zbog cinjenice da ne bi mogao gledati kako neki albanac napada hriscanina,pa bio to i hrvat..Momku iz Splita svaka cast,i raduje cinjenica da na ovom balkanu ima jos i normalnih,koji sagledavaju pravo stanje i cinjenicu ko je ko.Da ne bude zabune,ucestvovao sam u ratovima od 91 do 99 na kosovu…ali mislim da je bilo dosta te iskonske mrznje izmedju nas.Ne volite nas?Pa ne volimo bas i mi vas nesto,ali to nije razlog da volimo albance vise od vas..Ipak ste hriscani..Pozdrav i prst na celo,prijateljski savet:)

          0
          0
        • Cinjenica je da ima svakakvog naroda… to sto su albanci uradili to samo moze da okarakterise njihov maloumni mozak… Kralju situacije svaka cast momak, upravu si… I mi moramo malo da poradimo na sebii… Ima Srba koji i dalje mrze Hrvate, a isto tako i obrnuto… To je ono sto ja ne volim da vidim… Moj jako dobar drugar je iz Zadra, a imam i drugara po Bosni isto tako… i ne zelim da mislim da ce nas jednog dana politika razdvojiti… Nacija nije zla, zao je covek… To sto iih u jednoj zemlji kao albanija ima malo vise zlih, to je njima na dusu, meni nije… Nije Miro nista propustio sto se objektivnosti tice.. Covek je podrzao sport i covecnost kakvu su pokazali Srpski fudbaleri braneci Albanske… Tribine nije komentarisao… Albancima nek je na dusu, za njih me zabole… Ali voleo bi kad bi se barem medju nama Slovenima malo strasti spustile… bilo bi lepo otici kod drugara a nemati problema… nit ja nit on 🙂

          0
          0
    • po čemu je to gore, navijaći su jedno i nemožeš ljudima začepiti usta ali nogometašu kojem to nije potrebno niti dozvoljeno možeš i moraš gospodine Kralju, pozdrav iz Pule

      0
      0
      Odgovori
    • nije niko skandirao ubi hrvata da siptar nema brate mora da si sanjao to bio sam na utakmici i niko to nije skandirao..

      0
      0
      Odgovori
    • Kralju situacije moram ti odgovoriti posto sam bio na utakmici,ne u lozi vec na Jugu, da nije istina da se 44 minuta navijalo „Ubij,zakolji,da siptar ne postoji“. Navijalo se i to,al realno do samog prekida ukupno mozda 10-15 minuta. Po uletanju drona naravno neprestano. Al to se valjda ne racuna. Al drugu parolu „Ubij hrvata da siptar nema brata“ NIKO I SLOVIMA NIKO U MOM OKRUZENJU NIJE IZGOVORIO. Mozda neki pacenici kraj neke kamere,pa da je to otislo u prenos,al ne vijerujem ni u to. Moram ti priznati da o vama inace ne razmisljamo nikad,a kamoli na utakmici sa nekom drugom reprezentacijom. Znam da vam to „malo“ smeta jer vidim da ste vi optereceni nama. O ovom vasem fudbaleru sto nije vidio Brazil necu trositi ni rijeci. Ako nije naucio u skoli,kuci,okruzenju,knjigama,filmovima,pa i na netu sad su mu objasnili na tezi nacin. Za pametnog nije trebao ni zvanican stav UEFE I FIFE sve je jasno bilo i prije. Za onog koji hoce da bude pametan nikad nije kasno da se opameti. Suma sumarum,mislim da ti je situacija davno izmakla kontroli. Ali ne vezano za tebe;
      MIRO VELIKO POSTOVANJE NA STAVU. TI SI ZIVI DOKAZ DA GLAVA SLUZI ZA RAZMISLJANJE A NE ZA UPIJANJE SVAKAKVIH GLUPOSTI IZ RAZNORAZNIH MEDIJA.
      Volio bi nas je vise. Zivio zivot

      0
      0
      Odgovori
    • Mnogo kakis za tvoje godine…..Seljacino jedna…da se nebi vracali u proslost…A Miri svaka cast,ne sto je tvoj,nego sto je objektivno napisao i gledao na stvari….Takvi kao sto si ti ima dosta,jer takvima nije bitan sport nego vasa glupost i nacizam…Poz.ponosan Srbin sa respektom prema svim nacijama ….i

      0
      0
      Odgovori
  14. Bravo Mire majstore,tako se razmilja raccionalno,mesati sport i politiku je ne dopustivo, zivela civilizacija, ZIVELA JUGOSLAVIJA…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter