1
Fudbal

MEČ VISOKOG RIZIKA: Rigorozne mere na meču Srbija – Albanija

Objavljeno: 10.10.14 u 16:09

Utakmica kvalifikacija za EURO 2016. između Srbije i Albanije predstavlja meč visokog rizika.  

EURO 2016 logo

Iako je FSS predložio da na utakmice između Srbije i Albanije ne dolaze gostujući navijači, druga strana je to odbila, pa je to stvorilo dodatne probleme organizatorima.

Mi smo im tražili striktnu personalizaciju i da se dostave podaci o planu putovanja, odnosno dolaska njihovih navijača, da bi naši državni organi mogli da preduzmu sve mere u cilju njihove bezbednosti. Od njih smo dobili dopis u kojem su nas obavestili da nisu u mogućnosti da to sve preduzmu, ne vide svrhu toga i neće moći da obezbede te podatke koje smo tražili. O tome smo obavetsili naše državne organe i uputili smo im ponovo dopis gde smo citirali strkitno propise koji traže da se uradi personalizacija ulaznica rekao je za B92 Milivoje Mirkov komesar za bezbednost FSS.

Organizatori pozivaju i domaće navijače da se ponašaju sportski, jer bi potencijalni incidenti značili rigorozne kazne za naš Savez. Ukoliko neko pokuša da zapali zastavu ili obeležja gostujuće reprezentacije, pravo sa stadiona biće sproveden kod tužioca, a zatim mu sledi zatvor i kazna. 

Utakmica Srbija – Albanija na programu je u utorak u 20:45.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter