0
Domaći fudbal

FOTO: UEFA

UEFA PORUČILA: FSS je odgovoran za stanje u srpskom fudbalu!

Objavljeno: 08.10.14 u 19:32

Član Izvršnog komiteta Evropske fudbalske unije František Laurinec rekao je u Staroj Pazovi da je Fudbalski savez odgovoran za stanje fudbala u Srbiji.

uefa-logo-nebo

– FSS je odgovoran za stanje fudbala u Srbiji. Moramo veoma striktno da zamolimo sve da se pravila poštuju. Klubovi su nezavisna tela, odgovorni za sebe. Ali, ne treba da se svađamo međusobno već da poštujemo jedni druge – rekao je Laurinec na sednici Skupštine FSS.

Laurinec je naveo da mu je velika privilegija da po drugi put bude gost na sednici Skupštine FSS. On je preneo pozdrave predsednika UEFA Mišela Platinija i dodao da je vladajuće telo evropskog fudbala u bliskom kontaktu sa FSS i da je spremno za svaku vrstu podrške.

– UEFA je spremna je na svaku vrstu podrške i saradnje na svim poljima. Srpski fudbal i savez imaju veliko poštovanje u UEFA. Znamo sve probleme i sve muke, kao i koliko je važan dobar odnos sa državom i vlastima – istakao je Laurinec.

Prema njegovim rečima, fudbal je deo društva i ne može sam da rešava probleme, već mora da pomogne i država.

– Fudbal je deo društva i ne može sam da rešava probleme, ali državna tela moraju da poštuju nezavisnost fudbalskih organa. Napredak može da se napravi samo zajedničkim poštovanjem države i fudbalskih organa – istakao je nekadašnji predsednik Fudbalskog savez Slovačke.

Laurinec je ocenio da je u drugim evropskim državama slična situacija kao i u Srbiji, da je fudbal u dodiru sa svim temama, posebno finansijskim problemima i političkim situacijama.

– Slična situacija je i u Evropi, može da se vidi koliki haos vlada svuda u svetu, na primer između Rusije i Ukrajine, koliko je osetljiv odnos Srbije i Kosova, odnosno Gibraltara i Španije. Fudbal nije tamo negde, u svemiru, fudbal je deo društva – naglasio je Laurinec.

On je posebno istakao da UEFA ima veoma jasnu politiku i da svetu želi da pokaže kako se bori protiv problema poput rasizma, homofobije i huliganizma.

Član Izvršnog komiteta UEFA je istakao je da je time što se Platini neće kandidovati za čelo Svetske fudbalske federacije dat primer kako ta organizacija želi da smiri situaciju i koncentriše se samo na fudbal.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.


0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter