0
Evropske lige

UEFA NE PRAŠTA: Pod lupom i Monako zbog kršenja finansijskog fer pleja

Objavljeno: 27.09.14 u 08:53

Evropska fudbalska unija (UEFA) pokrenula je istragu fudbalskog kluba Monaka, zbog kršenja finasijskog fer pleja, saopštio je klub iz ove kneževine koja se nalazi na Azurnoj obali.

rodrigez-falkao-monako

Čelnici UEFA objasnili su je da je Monako jedan od sedam klubova koji je zabeležio deficit od blizu 45 miliona evra, za period između 2011. i 2014. godine.

Ipak, ekipa koja se takmiči u francuskoj ligi znatno je smanjila rashode ovog leta, najviše zbog razvoda vlasnika Dmitrija Ribolovljeva, što predstavlja početni rezultat pravila o FFP.

– Nakon objavljivanja istrage UEFA u četvrtak o finasijskom fer-pleju, među onima čiji je deficit iznad dozvoljene granice uračunat je i Monako. Klub želi da pojasni da je ovo obaveštenje normalno i da je predvideo ovakve mere. To još jednom potvršuje promenu investicione strategije kluba, kako bi pozitivno odgovorili standardima zahtevanim finansijskim fer-plejom. Monako će dostaviti dodatne informacije i poštovati pravila utvrđena od Evropskog tela – navedeno je na sajtu Monaka.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter