Na utakmici prvog kola grupe C Lige Evrope između Partizana i Totenhema svetlost dana je ugledao, sad već nadaleko čuveni, transparent sa porukom iz “Mućki”.

Povezane vesti

FOTO: STARSPORT

FOTO: STARSPORT

Originalna benigna šala, ili kako su engleski mediji listom naveli – antisemtiske transparent, podigao je prašinu koju će, kako stoje stvari, teško bilo šta moći da smiri.

Na noge se podiglo i staro i mlado, a ostrvski mediji su na krst razapeli i navijače, i upravu Partizana tražeći od UEFA, ni manje ni više, nego eliminaciju crno-belih sa evro-scene.

Grobari su pokušali da se ograde objšanjenjem “da su napisali običnu parolu u kojoj navijače Totenhema koji se nazivaju “Jevrejskom armijom” nazivaju – Jevrejima”, ali racio je slaba vajda kada đavo odnese šalu.

Ipak, baš oni koji su i bili prozvani – navijači Totenhema, dobro su shvatili poruku. I nisu uvređeni. Naprotiv – oduševljeni su. A da je to tako svedoče i majice koje su napravili. A svedoče i njihove reči:

– Hvala navijačima Partizana na inspiraciji – poručili su baš prezentujući prozivku na račun Mančester Junajteda.

Kako će se čitav slučaj okončati, preostaje da se vidi od oktobra. Ipak, uzimajući u obzir da UEFA može da postane “veći katolik od Pape”, ne bi trebalo da bude iznenađenje ukoliko sankcije prema crno-belima budu više nego oštre.

Uprkos tome što su fanovi Totenhema – oduševljeni. Jer, kada se podvuče crta – koga, u ostalom, i briga za navijače? Fudbal je, odavno već, samo posao. I to unosan.

 

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.