0
Fudbal

TRENERI REPREZENTACIJA: Nećemo bojkotovati Mundijal u Rusiji

Objavljeno: 17.09.14 u 15:10

Vodeći svetski fudbalski treneri odbacili su ideju da se bojkotuje Mundijal u Rusiji 2018. godine, kao kazna zbog političke krize u Ukrajini.

Del Boske

Lideri 28 zemalja članica Evropske unije zatražili su ranije ovog meseca od Evropske komisije da uvede nove sankciji Rusiji, koja je navodno poslala vojne snage u susednu Ukrajinu.

Selektor španske fudbalske reprezentacije Visente del Boske oštro se suprotstavio ideji da se Rusija sankcioniše bojkotom Mundijala.

– Ideja da se bojkotuje Mundijal u Rusiji nikada nceće naići na podršku fudbalskih trenera. Mi želimo da radimo na ujedinjavanju, a ne na razdvajanju. Nas ne zanima politika – rekao je Del Boske na tehničkoj konferenciji u Sankt Petersburgu.

Selektor Nemačke Joakim Lev, koji je svoj tim doveo do titule svetskih šampiona na Mundijalu u Brazilu, odbio je direktno da odgovori na pitanje o sankcijama Rusiji, ali je rekao da smatra da je selektor Rusije Fabio Kapelo sposoban da odlično pripremi tim za takmičenje koje će se održati u Rusiji.

– Rusija ima veliku želju i ogromne mogućnosti da Mundijal organizuje na visokom nivou – rekao je Lev.

Tehnički direktor Francuske fudbalske federacije Fransoa Blakar rekao je za AFP da ne veruje u mogućnost bojkota Mundijala.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.


 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter