6
Domaći fudbal

FSS ODLUČIO: Zvezda oštećena protiv Napretka, suspendovani arbitri. Oštećen i Partizan

Objavljeno: 16.09.14 u 19:54

Sudijska komisija FSS odgovorila je na žalbe Crvene zvezde zbog katastrofalnog suđenja u Kruševcu na meču protiv Napretka. Komisija je potvrdila da su crveno-beli oštećeni protiv Čarapana i suspendovala arbitre meča i posmatrača suđenja. Neoprostiva je greška se u 94. minutu ne dosudi penal za Zvezdu posle pada Luke Jovića u protivničkom šesnaestercu. Komisija je utvrdila i da je i Partizan oštećen protiv Čukaričkog, kada je Danku Lazoviću poništen gol zbog neopravdanog ofsajda.

simbol-fss-copy-copy

Odluke sa današnje sednice Sudijske komisije FSS prenosimo u celosti:

Na sednici Sudijske komisije FSS, potkomisije za analizu suđenja, održanoj 16.09.2014. u Beogradu, donete su sledeće odluke:

– Sudija utakmice Napredak – Crvena zvezda odigrane 13.09.2014, u okviru petog kola Super lige, Dejan Santrač ocenjen je negativnom ocenom zbog propusta tokom utakmice. Potkomisija je konstatovala da je sudija Santrač pogrešio u 90+4 minutu kada nije dosudio kazneni udarac za ekipu Crvene zvezde, nakon očiglednog prekršaja u kaznenom prostoru domaće ekipe. Potkomisija je konstatovala da je sudija imao propuste u primeni disciplinskih mera (posebno prilikom protesta igrača), i da je imao lošu kontrolu tokom utakmice. Prvi dodatni sudija na ovoj utakmici, Novica Anđelovski, ocenjen je, takođe, negativnom ocenom zbog propusta u navedenoj situaciju u 90+4 minutu, koja se odigrala u njegovoj zoni odgovornosti.

– Na osnovu pregledanog snimka utakmice, Potkomisija za analizu konstatovala je da je posmatrač suđenja na utakmici Napredak – Crvena zvezda, Zoran Đurović propustio da evidentira pomenute sudijske greške. Imajući u vidu sve napred izrečeno, Potkomisija za analizu donela je odluku da sudije Dejan Santrač i Novica Anđelovski, kao i posmatrač suđenja Zoran Đurović neće biti angažovani u dužem vremenskom periodu, u skladu s pomenutim propustima.

– Sudija utakmice petog kola Super lige, Novi Pazar – Mladost (Lučani) odigrane 13.09.2014, Dejan Filipović propustio je da dosudi kazneni udarac za domaću ekipu u 34. minutu utakmice, nakon prekršaja u kaznenom prostoru gostujuće ekipe, i zbog ovog propusta pauziraće do daljnjeg. Zbog neadekvatnih opisa u kontroli suđenja, posmatraču suđenja utakmice Novi Pazar – Mladost, Dejanu Andrejiću, sledi pauza do daljnjeg.

– Na pomenutoj utakmici Super lige, Novi Pazar – Mladost, korigovana je ocena prvom dodatnom sudiji Momčilu Markoviću zbog dobre reakcije u 30. minutu, kada je igrač domaće ekipe načinio prekršaj nad vratarem gostujuće ekipe, što je on u skladu s pravilima igre i dužnostima dodatnih pomoćnih sudija ispravno signalizirao sudiji.

Pomoćnom sudiji utakmice petog kola Super lige Partizan – Čukarički,odigrane 13.09.2014, Oliveru Petroviću korigovana je ocena zbog pogrešne signalizacije ofsajda u 56. minutu.

– Pomoćnom sudiji utakmice petog kola Super lige, odigrane 14.09.2014, Vojvodina-Radnički (Niš), Miroljubu Petkoviću korigovana je ocena zbog dva evidentirana propusta prilikom signaliziranja ofsajda.

– Sudiji utakmice četvrtog kola Prve lige Srbija, BSK-Inđija, odigrane 06.09.2014, Igoru Paunoviću korigovana je ocena zbog loše kontrole utakmice i neujednačenog kriterijuma prilikom presuđivanja prekršaja.

– Sudiji utakmice trećeg kola Prve lige Srbija, Bačka – BSK, odigrane 30.08.2014, Draganu Čoloviću korigovana je ocena zbog loše kontrole utakmice.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

6 Komentara

  1. Za greske kod penala, za koje se ne zna da li bi bio pogodak suspendovane sudije, a za ponistavanje cistog pogotka sudiji “korigovana“ ocena, posle kazu Karadzic namesta, BRUKA I SRAMOTA !!! kARADZICU MARS IZ FUDBALA, DA I SE I PARTIZAN ODMORI OD PROZIVKI OVIH DEBILA !!!!

    0
    0
    Odgovori
  2. a jeli partizan mozda pobedio ili izgubio bodove pa je ostecen. Pa to je stara fora koju godinama partizan i tomislav karadzic koriste ,da poistovete Zvezdu i partizan kako su i jedni i drugi osteceni a onda se krene u jos zescu ofanzivu.Poruka za ljude iz fss.“Kupite prnje i bezite zajedno sa to govedo ili cete sa gov. motkom da budete najureni ali tada ce ta motka ponekog i debelo da zakaci

    0
    0
    Odgovori
    • ciganska je tuga pregolema , ne znam kako da te nazovem ali da li shvatas da to sto je PARTIZAN dao 4 komada nema veze ako je greska postojala , sta da nije? to sto zvezdica nema 4 suta ka golu a zivi od penala je druga stvar.

      0
      0
      Odgovori
    • Partizan je pobedio, i pored sudijske greške pri nerešenom rezultatu; to ne znači da nije oštećen. Šta vam tu nije jasno?

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter