1
Domaći fudbal

Zainteresovanih kupaca ima i za Crvenu zvezdu i Partizan

Objavljeno: 01.08.14 u 11:20

Ministar Omladine i sporta Vanja Udovičić kazao je da je njegovo ministarstvo obišlo osam ili devet zemalja kako bi što bolje sprovelo privatizaciju sportskih klubova.

vanja-udovicic

On je, gostujući na RTS, ocenio da postoje kupci za sve klubove, uključujući i dva najveća i sa najvećim brojem navijača – Partizan i Crvenu zvezdu.

„Završeno je istraživanje, obišli smo osam, devet zemalja i videli njihova iskustva. Takođe, pričali smo u Srbiji sa ljudima koji su usko povezani sa sportom i i napravili smo opštu sliku“, kazao je Udovičić.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo privrede će sprovoditi privatizaciju sportskih klubova, ali je Ministrastvo omladine i sporta tu da pruži podršku u svakom trenutku:

„Mi smo kao tim pripremili dva, tri modela da preporučimo što se može kod nas primeniti. Završnu reč daće ministar privrede i Vlada Srbije“, jasan je Udovičić.

On je objasnio da će klubovi koji su osnovani pre 1996. godine, kada je usvojen Zakon o sportu i svi klubovi prešli u udruženje građana, biti privatizovani, dok svi klubovi koji su osnovani posle toga mogu biti transformisani.

Takođe, Udovičić smatra da će privatizacija biti lakša u klubovima koji su locirani u unutrašnjosti Srbije, nego u onima koji se nalaze u Beogradu, ali je dodao da će „biti postoje kupci za sve“ pa samim tim za Zvezdu i Partizan.

Podsetimo, u opširnom intervjuu Udovičić je juče kazao da je Srbiju najbolje da se drži „grčkog modela privatizacije klubova“ uz opasku da je „sve spremno za privatizaciju u Srbiji.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

1 Komentara

  1. Ovaj Udovicic nije normalan. On je obisao, „8 ILI 9“ zemalja. ima „2 ILI 3“ modela za privatizaciju laze nas a i nezna to da uradi kako treba.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter