1
Domaći fudbal

Makedonac koji je bio na meti Liverpula: Neka čeka Enfild, crveno-beli su moj tim

Objavljeno: 28.07.14 u 10:24

Nedavno, ekipu iz Ljutice Bogdana pojačao je Makedonac Daniel Avramovski. O ovom fudbaleru se u srpskoj javnosti malo zna, ali kad se uz njegovo ime prišije apozicija: „tražen od čelnika Liverpula“, onda je jasno da je tim s Marakane dobio vunderkinda.

FK-Crvena-zvezda-logo

Ovaj momak, rođen 1995. godine, igra na poziciji prednjeg veznog igrača, a kada je imao 17 godina bio je pozvan na Enfild Roud da pokaže sav svoj talenat:

„Trebalo je da idem na svaka tri meseca na Ostrvo. Pratili su me do povrede, a onda sam morao duže da pauziram i operišem koleno. Trenirao sam sa Sterlingom. Upoznao sam Rejnu, Džerarda, Škrtela… Zvezda je moja sadašnjost, ima vremena za Liverpul“, kazao je Avramovski.

Da je reč o vanserijskom talentu svedoči i činjenica da se Avramovski već duže vreme nalazi na radaru crveno-belih. Naime, kada je imao 16 godina, Zvezda je prvi put pokušala da angažuje ovog igrača o čemu on ne ćuti:

„Imao sam 16 godina kad su me zvali, bio sam maloletan i nije bilo pravnog osnova da napustim Makedoniju“, kaže Avramovski, a prenosi „Sportski žurnal“.

Navijači Crvene zvezde i dalje pamte Iliju Najdoskog i Darka Pančeva, dvojicu makedonskih internacionalaca koji su sa crveno-belima 1991. godine podigli pehar Kupa šampiona u Bariju.

Avramovski je dobro upoznat sa istorijom makedonskih igrača u crveno-belom dresu i zna šta se od njega očekuje u novom klubu:

„Ilijin sin mi je bio saigrač u Rabotničkom, kod Darka sam svraćao u kafić. Poznajemo se, ali ih nisam pitao za savet pre prelaska u Crvenu zvezdu. Tek što sam se vratio iz Finske i prespavao, morao sam u Beograd“, podvukao je Avramovski.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter