2
Fudbal

Rusija ostaje bez Svetskog prvenstva zbog rata u Ukrajini?

Objavljeno: 27.07.14 u 11:00

Popresednik britanske vlade Nik Kreg izjavio je da bi Rusija mogla da ostane bez domaćinstva Svetskog prvenstva u fudbalu 2018. godine.

SP-2018-Logo

Naime, Kreg je intervjuu za engleske medije založio oštrije sankcije prema Rusiji i ocenio da je „nezamislivo“ da Putin dobije priliku da iskoristi najveći fudbalski događaj i ojača svoj položaj.

Izjava Krega došla je kao svojevrstan nastavak priče nekoliko nemačkih poslanika koji su prvi predložili ovakav scenario zbog navodnog umešanosti Rusije u pad malezijskog putničkog aviona u Ukrajini u kojem je pogidnulo čak 298 osoba.

„Posle ovog strašnog, strašnog rušenja aviona, od suštinske je važnosti da Evropska unija zauzme čvrst stav prema Vladimiru Putinu“, kazao je lider liberalnih demokrata, članice britanske vladajuće koalicije.

„Moramo da uvedemo oštrije sankcije, ali moramo i da jasno pokažemo da ne može da očekuje privilegiju da u svetskim poslovima bude u vrhu, a da pri tome nije spreman da deluje po njihovim osnovnim pravilima“, rekao je Kleg.

On je podvukao da je Putin u svom interesu već iskoristio i Zimske olimpijske igre u Sočiju, i da bi SP u Rusiji bio od „ogromnog značaja za njega lično“ te da se takav scenario ne sme ponoviti i sa SP.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

2 Komentara

  1. Spasi nas mili boze od ovih belosvetskih ostaplera i lopova. Jebao vas Putin a vi njega u dupe.
    ostavite na miru i ruski i ukrajinski napaceni narod da zivi konacno slobodno. Zar nije bilo dosta sto ste pobili oko 25 miliona nevinih ljudi. Vratice se to vama ja vam kazem. Zadesice nas takva katastrova da nece imati ko ni da se sjeca te katastrofe. Jednostavno cete nestati a nazalost i ja zajedno svama.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter