0
Fudbal

FIFA saopštila spisak kandidata za najbolje na Mundijalu

Objavljeno: 12.07.14 u 11:11

Rukovodioci „svetske kuće fudbala“ otkrili su imena onih igrača koji su ušli u najužu konkurenciju za najbolje fudbalere aktuelnog Svetskog prvenstva u Brazilu.

official-partner-merchandise-fifa-brazil-2014_531082945bd94_w1500

Na spisku kandidata za „Zlatnu loptu“ nalaze se čak sedmorica igrača koji će igrati predstojeće finale.

Čak četiri igrača su iz Nemačke: Toni Kros, Mats Humels, Tomas Miler i Filip Lam, te trojica igrača Argentine: Anhel di Marija, Lionel Mesi i Havijer Maskerano.

Čast Holandije će braniti ime Arjena Robena, a Brazila Nejmar, dok će za „Zlatnu loptu“ konkurisati i Kolumbijac Džejms Rodrigez.

Kandidati za najboljeg mladog igrača (u izboru fudbaleri rođeni posle 1. januara 1993. godine) su Francuzi Pol Pogba, Rafael Varan i Holanđanin Memfis Depaj.

 Golmani, koji su bespredmetno, obeležili Mundijal: Meksikanac Giljermo Očoa i Amerikanac Tim Hauard, a Kostarikanac Kejlor Navas, Nemac Manuel Nojer i Argentinac Serhio Romero.

 Imena dobitnika priznanja biće saopštena posle finala, koje će se igrati u nedelju od 21 sat po srednjeevropskom vremenu.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter