0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Zvezda se mučila na premijeri protiv slovenačkog drugoligaša

Objavljeno: 09.07.14 u 20:19

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su prvu pripremnu utakmicu u Brežicama. Protivnik je bio slovenački drugoligaš Farmteh Veržej, a srpski tim slavio je rezultatom 4:2 (2:0).

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Stadion: Brežice
Sudija: Kusić (Slovenija)
Pomoćnici: Alić i Galić (Slovenija)
Strelci: Jokić u 35′, Rakić u 40′, Jović u 81′ i Grujić u 89′ za Crvenu zvezdu, a Prtenjak u 50′ i Kek u 58′ za Veržej.

Crvena zvezda: Rajković, Petković, Lazić, Pavićević, Ristić, Jokić, Kovačević, Milijaš, Karaklajić, Gavrić i Rakić.

Farmteh Veržej: Andrič, Lukač, Kek, Domijan, Pelcl, Kouter, Rola, Ropoša, Kaučič, Vinkovič, Prtenjak.

Prvo poluvreme proteklo je u potpunoj terenskoj dominaciji Crvene zvezde, koja je materijalizovana u finišu. Crvena zvezda je nastupila u formaciji 4-1-4-1, gde je na poziciji levog beka zaigrao Mihailo Ristić. Aleksandar Kovačević je bio zadnji vezni igrač, a ispred njega su delovali Nenad Milijaš i Milan Jokić. Bočne pozicije zauzeli su Karaklajić i Gavrić, dok je u napadu igrao Rakić.

Upravo je Zvezdin napadač bio u centru pažnje u najvećem broju situacija, što završnim dodavanjima, što prilikama u kojima se našao. Uglavnom nakon asistencija Milijaša, Rakić je ulazio u prilike, ali nije podesio nišanske sprave pa su lopte završavale pored ili iznad gola. Ekipa Veržeja nije niti jednom ozbiljno zapretila, a sve do 45. minuta nije čak ni pretila.

U 35. minutu, Crvena zvezda je došla do prednosti. Rakić je nakon centaršuta odložio loptu za Jokića, koji je sa ivice kaznenog prostora snažno šutirao i zatresao mrežu. Samo pet minuta kasnije, već je bilo 2:0. Kovačević je lepo promenio stranu, poslavši loptu na levi deo terena, Ristić je prihvatio i odložio za Gavrića koji je centrirao iz prve, a Rakić nogom prosledio loptu u „malu mrežu“. U poslednjem minutu prvog poluvremena viđen je prvi udarac ka golu Rajkovića – sa distance, koji je naš golman lako ukrotio.

U drugom poluvremenu Lalatović je potpuno izmenio sastav. Na gol je stao Kahriman. Štoperski tandem činili su Arauho i Stojanović, a bekovski Đorđević i Brajović. Gogić je igrao na poziciji zadnjeg veznog, dok su Grujić i Živković zauzeli mesto ispred njega. Po boku su delovali Onjilo i Jović, a napadač je bio Despotović.

Crvena zvezda je u 50. minutu izgubila loptu na sredini terena, i Veržej je to iskoristio da stvori prvu pravu šansu, i odmah je materijalizuje. Sličan scenario viđen je i pet minuta kasnije, kada je nakon novog gubitka lopte i kontre Veržeja, opravdano dosuđen jedanaesterac za slovenački tim. Najstrožu kaznu izveo je Kek, koji je uspeo da prevari Kahrimana i izjednači na 2:2.

Crvena zvezda je kažnjena za svoje greške, ali je nastavila da napada. U 62. minutu, prečka se zatresla nakon udarca Despotovića glavom. Njemu je prethodno odlično asistirao Đorđević sa desne strane. Lopta je konstantno bila u posedu Crvene zvezde, ali naš tim nije uspevao da stvori pravu priliku. Jedna od izglednijih situacija bila je i ona iz 77. minuta, kada je nakon centaršuta Živkovića ,Luka Jović šutirao glavom, ali se istakao čuvar mreže Veržeja.

Ono što nije uspeo u 77, Jović je učinio četiri minuta kasnije. Đorđević je prošao po desnoj strani, uposlio Despotovića koji šutira, golman kratko odbija loptu do Jovića kojem nije bilo teško da zatrese mrežu. Da 3:2 ne bude konačan rezultat, pobrinuo se Grujić, koji je natrčao na povratnu loptu Onjila, precizno šutirao po zemlji iz prve, i postavio konačan rezultat utakmice.

Sledeća provera na programu je u subotu, kada se Crvena zvezda sastaje sa Krkom.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter