0
Fudbal

SAD napadaju Belgijance za istorijski uspeh, Klinsman besan na FIFA

Objavljeno: 01.07.14 u 10:53

Večeras u terminu od 22:00 sata na stadionu Forte Nova u Salvadoru na teren će istrčati reprezentativci SAD i Belgije u okviru poslednjeg meča 1/8 finala SP u Brazilu.

klinsman

Ekipa Sjedinjenih Američkih Država već je napravila svojevrstan podvig plasiravši se u drugu rundu. Ipak, ne treba sumnjati da će izabranici Jirgena Klinsmana učiniti sve kako bi obradovali naciju i plasirali su 1/4 finala.

Gotovo preslikana situacija je i sa druge strane. Međutim, Belgijanci su u „zemlju kafe, sambe i fudbala“ otputovali, po opštem uverenju ondašnjeg stanovništva, u najjačem sastavu u istoriji.

Shodno tome, poraz u duelu sa SAD bio bi pravi hladan tuš za sve stanovnike ove zapadnoevropske države. Ono što brine Klinsmana jeste činjenica da će sudija na ovom meču biti Đamel Hajmudi, Alžirac sa poznavanjem francuskog jezika.

Naime, bivši golgeter „Pancira“ i sadašnji šef struke SAD strahuje da će arbitar ostvariti prisniju komunikaciju sa njegovim rivalom, a shodno tome i prema Belgijancima biti „bolećive prirode“.

„Alžirski sudija Đamel Hajmudi govori francuski jezik. Može da se obrati Belgijancima. Nadam se da to neće biti problem“, rekao je Klinsman koji je na taj način poslao jasnu kritiku na adresu FIFA.

Bilo kako bilo, pred nama je poslednji dan duela 1/8 finala jednog izuzetno efikasnog Mundijala. Nema razloga da verujemo da će nam i poslednje dve utakmice doneti dosadan fudbal.

Na kraju krajeva: prava na grešku više nemaju ni SAD ni Belgijanci

Prvi duel današnjeg programa na SP počinje od 18:00 sati, kada će koplja ukrstiti Argentina i Švajcarska.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter