1
Fudbal

Roben priznaje: Simulirao sam penal

Objavljeno: 30.06.14 u 08:35

Reprezentacija Holandije plasirala se u 1/4 finale Svetskog prvenstva pošto je neverovatnim preokretom pobedila Meksiko sa 2:1.

Arjen Roben

Holanđani su bili u rezultatskom deficitu sve do 88. minuta, a onda je najpre Snajder doneo poravnjanje rezultata, da bi u sudijskoj nadoknadi usledio šok: Arijen Roben je pao u kaznenom prostoru a sudija je pokazao na kreč.

„Najpre želim da se izvinim, jer sam penal kompletno odglumio. Ponekad očekujete da će vas protivnik faulirati, pa padnete nekako po inerciji. Svestan sam to nije trebalo to da radim. Bio je to nepromišljen potez“, rekao je Roben.

Zanimljivo, pre nego što je iskamčio najstroži udarac, Roben je u dva navrata padao u šesnaestercu rivala. Međutim, svaki put sudija ignorisao događaje. Na kraju, kada je možda najmanje trebalo, sudija je dunuo u pištaljku.

„Momak me je udario zglob i ispostavilo se da je teško povređen, morao je van terena. E, ako to nije bilo za penal, ne znam šta jeste“, možda je malo želeo da „opere“ fudbaler Bajerna.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

1 Komentara

  1. Svaki nesportski potez, svaka laz, svako simuliranje i tsl. treba sankcionisati i pokusati da se pravda zadovolji. Robenu (vala jos vise kanibalu Suarezu) godinu dana suspenzije, a Meksiku prolaz u cetvrt finale. Do juce sam mislio da je veliki igrac – sada mislim da nije na mestu kao covek. Isto kao i Maradona, kao i, na zalost, nemali broj njih. Oven je za njih ljudska velicina, iako je mozda manji umetnik sa loptom. Bravo za Ovena.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter