0
Domaći fudbal

FOTO: partizan.rs

Nikolić: Malme provera za LŠ! Age: Igramo protiv evropskih Brazilaca

Objavljeno: 26.06.14 u 19:28

Treneri fudbalera Partizana i Malmea Marko Nikolić i Age Hareide izjavili su da im je drago što će humanitarnom utakmicom pomoći ugroženima od poplava, ali su istakli i da će taj duel biti dobra provera pred start kvalifikacija za Ligu šampiona. 

FOTO: partizan.rs
FOTO: partizan.rs

“Ovaj meč ima dva aspekta. Prvi i važniji je humanitarni, a drugi je provera za novu sezonu i kvalifikacija za Ligu šampiona. Igramo protiv jakog rivala koji je prvak Švedske, ovo će biti dobra prilika da navijači napune stadion“, rekao je Nikolić.

On je dodao da bi u timu crno-belih trebalo da bude i Marko Lomić koji trenira sa Partizanom, ali još nije potpisao ugovor.

Trener Malmea Age Hareide istakao je da je srećan što sa svojom ekipom može da pomogne svima u Srbiji, ali i regionu koji su bili pogođeni katastrofalnim poplavama.

“U Skandinaviji ima dosta ljudi sa Balkana i dobro je što na ovaj način održavamo prijateljstvo. Ovde sam bio kao mlad fudbaler pre 40-ak godina i drago mi je što sam dobio priliku da ponovo dođem. Od fudbalera sa Balkana možemo mnogo toga da naučimo, uostalom, zovemo ih ‘evropskim Brazilcima’„, istakao je on.

Malme je do sada bio 20 puta šampion Švedske, a 14 puta je osvojio i nacionalni kup. U sezoni 1978/79. zabeležio je najveći klupski uspeh, kao i Partizan – igrao je finale Kupa šampiona i izgubio sa 0:1 od Notingem Foresta.

Utakmica će se igrati u petak od 20:45 na stadionu Partizana, a ulaznice će koštati 200 i 400 dinara, a prihod će biti uplaćen kao pomoć ugroženima od poplava.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter