2
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

Šokantno: samo jedan fudbalski klub u Srbiji plaća igrače

Objavljeno: 20.06.14 u 10:04

Suspenzija Crvene zvezde iz evropskih takmičenja koju je UEFA nedavno izrekla klubu sa „Marakane“ otvorila je „pandorinu kutiju“. Klubovi u Srbiji ne plaćaju svoje igrače.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Očajna situacija u jedinom srpskom klubu koji je osvojio šampionsku titulu u Evropi iz dana u dan je sve gora. I dok mediji pune stubce o posrtanju giganta, navijači tima iz Ljutice Bogdana nadaju se da bi novo rukovodstvo na čelu sa Zvezdanom Terzićem mogao da spasi ono što se spasti može.

Međutim, priča o padu Crvene zvezde samo je vrh ledenog brega. Situacija po profesionalne fudbalere u Srbiji nije nimalo ružičasta, a prema rečima predsednika sindikata „Nezavisnost“ samo jedan klub u Srbiji redovno isplaćuje zarade svojim igračima.

„Postoje mnogi profesionalni igrači u Srbiji koji se susreću sa dugovanjima. Samo jedan klub u Srbiji zaista plaća plate svojim fudbalerima. Taj klub je Čukarički Beograd. U prošle dve nedelje dobili smo nove pritužbe o zaostalim dugovanjima. Trenutno i približno, postoji stotine ovakvih slučajeva koji se procesuiraju“, kazao je Mirko Poledica, predsednik Srpske asocijacije fudbalera „Nezavisnosti„.

Ono što je najtragičnije od svega, jeste činjenica da je Poledica ove reči uputio sajtu „FIFApro“, međunarodnoj asocijaciji prfesionalnih fudbalera.

Prema „Crnoj knjizi Istočne Evrope“ sajta FIFPro, knjizi koja je objavljena 2012. godine, čak 26,5 odsto igrača u Srbiji nije dobijalo platu duže od tri meseca, zbog čega je veliki broj igrača tražio raskid ugovora. Kako stoje stvari, taj procenat je sigurno veći.

„Sitaucija u Zvezdi je najteža u istoriji kluba. Zvezda je najznačajniji klub u zemlji, navijači su u šoku, a svakog dana novine donose nove stranice o problemima u klub“, kazao je Poledica.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter