0
Fudbal

Nova senzacija Kostarike, Azuri i Englezi proklinju Ruiza (VIDEO)

Objavljeno: 20.06.14 u 20:00

Još jedna senzacija Kostarike. Tikosi su savladali i Italiju, golom kapitena Brajana Ruiza u 45. minutu. Za Balotelija i kompaniju su navijali i Englezi, ali uzalud. Ko bi rekao da će Kostarika u grupi smrti, sa tri svetska prvaka (Urugvaj, Engleska, Italija) posle dva kola biti prva i da će spakovati kofere Englezima?!

Ruiz

Kostarikanci su dobro otvorili meč. Imali su nekoliko dobrih napada, na koje Azuri nisu odgovorili na pravi način. Prviu pravu priliku italijani su imali tek u 22. minutu, solo prodorom je pokušao Mario Baloteli. Ipak, zaustavljen je kod šesnaesterca. Pet minuta kasnije favorit je uputio prvi šut na gol Kostarikanaca, Moti je ipak traljavo šutirao. Brzo je usledila nova šansa, Pirlo je fenomenalno uposlio Balotelija, koji je pokušao da lobuje golmana Navasa. Najbolju priliku na meču Italijani nisu iskoristili. Pokušao je Balloteli i iz daljine nešto kasnije, Navas je bio na mestu. Na to su se nadovezali pokušaji Kostarikanaca, koji su konačno preko Brajana Ruiza poveli sa 1:0 u 45. minutu.

U prvih deset minuta drugog dela igre Italijani su izvršile dve izmene, na terenu su Kasano i Insinje umesto Mote i Kandreve. Kasano je donekle uneo svežinu u napad Azura, koji su izvršili i treću izmenu. Umesto povređenog Markizija ušao je Ćerći. Italijani su igrali kao da oni vode i čuvaju rezultat. Ćerći je odlično centrirao, ali to nije iskoristio Kasano, irao se 90. minut. Meč je produžen za četiri minuta, promene rezultata nije bilo.

To znači da Englezi neće videti osminu finala, a Italija i Urugvaj će u direktnom okršaju odlučivati o drugom mestu u grupi.

Kostarika 6, Italija 3, Urugvaj 3, Engleska 0.

Tok meča

U prvim utakmicama Italijani su bili bolji od Engleske (2:1), a Kostarika od Urugvaja (3:1). Englezima je potrebno da Italijani pobede u ovom meču, kako bi postojala šansa da trijumfom u poslednjem kolu ipak prođu u osminu finala.

Zato je Mario Baloteli na svom Tviter profilu napisao: – Ako pobedimo Kostariku, želim poljubac u obraz od kraljice Ujedinjenog Kraljevstva.

Trijumf Azurima donosi prvo mesto u grupi D, Baloteliju poljubac, a do toga će doći mnogo lakše, jer se golman Đanluiđi Bufon oporavio od povrede članka i vratio i vraća se na gol. U odnosu na meč sa Englezima u prvom timu, osim Salvatorea Sirigua, nema ni defanzivca Palete koga menja Abate.

S druge strane, popularni Tikosi igraju u sastavu identičnom onom koji je napravio jedno od najvećih iznenađenja turnira, savladavši Urugvaj.

ITALIJA – KOSTARIKA 0:1  (0:1)

Ruiz  u 45.

Stadion: Arena Pernambuko Kapacitet: 42.610 Sudija: Enrike Oses (Čile)

ITALIJA: Bufon – Abate, Barzalji, Kjelini, Darmijan – De Rosi, Mota – Kandreva, Pirlo, Markizio – Baloteli. Selektor: Ćezare Prandeli.

KOSTARIKA: Navas – Gamboa, Duarte, Gonzales, Umana, Dijaz – Borgez, Težeda, Bolanjos, Kempel – Ruiz. Selektor: Horhe Luis Pinto Afandor.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter