0
Fudbal

Nula od fudbala u Kuritibi

Objavljeno: 16.06.14 u 22:51

Ubedljivo najgori meč u dosadašnjem delu Svetskog prvenstva odigrali su Iran i Nigerija koji su u drugom duelu 1. kola grupe F podelili bodove odigravši 0:0.

official-partner-merchandise-fifa-brazil-2014_531082945bd94_w1500

Ako Iran i ima opravdanje za svoje izdanje pošto je glavni cilj tima Karlosa Keiroša bio da ne primi gol, onda je jasno da Nigerija nije ni blizu kvaliteta nekih pređašnjih selekcija ove zemlje. Istina, „superorlovi“ su bili bolji, ali nedovoljno da zatresu mrežu rivala iako su u nekoliko navrata bili blizu tog cilja.

Podsećamo da je u prvom meču ove grupe Argentina savladala Bosnu i Hercegovinu sa 2:1, pa je sada usamljena na vrhu tabele sa tri boda, večerašnji rivali imaju po jedan poen, a naše zapadne komšije su jedine u grupi bez bodova.

Tok meča:

90+2′ – Meč je završen, kao što je moglo i da se pretpostavi gledanjem okončan je bez pogodaka odnosno obe ekipe su zaradile po bod, a ako pogledamo iz ugla Nigerijaca moglo bi da se kaže da su oni izgubili dva pošto su važili za favorita

80′ – Kako se bliži kraj meča odnosno kako vreme odmiče tako su igrači sve umorniji pa se otvara i više prostora u polju što koriste fudbaleri kojima je ostalo snage za brze prodore, ali još uvek nema pogodaka – sve smo bliže prvoj „nuli“ na Mondijalu

60′ – Prošlo je sat vremena igre, a ništa novo se nije desilo, osim što je i ona neutralna publika u kuritibi sada stala na stranu Iranaca koji su svojom borbenošću pobrali simpatije domaćih navijača. I dalje je 0:0.

45+2′ – U jednom od najgorih poluvremena koje smo odgledali u dosadašnjem toku Svetskog prvenstva Iran i Nigerija nisu pokazali mnogo toga pa ne bi bilo iznenađenje ukoliko bi baš u ovom meču videli prvi „iks“ na Mondijalu

34′ – Najbolju priliku za Iran u 34. minutu imao je Gočanedžad, ali je njegov udarac zaustavio odlični Enijema. Iranci polako preuzimaju inicijativu i ne bi bilo iznenađenje ukoliko bi oni došli do vođstva.

23′ – Na polovini prvog poluvremena i dalje nema pogodaka, a u psolednjih 10-ak minuta ni ozbiljnijih prilika za gol. Iranci su uspeli koliko – toliko da zaustave napade Nigerijaca odnosno trenutno su u potpunom egalu što se tiče same igre.

10′ – Nigerijci su nešto bolje otvorili meč, imali su šansu preko Mozesa, a u osmomo minutu im je i poništen gol zbog prekršaja nad golmanom Irana. Usledila su još dva opasna napada „superorlova“ ali je posle  minuta igre rezultat identičan onom na početku meča – 0:0.

Stadion: Žoakim Ameriko, Gimareš (Kuritiba)
Gledalaca: oko 40.000
Sudija: Karlos Alvaro Vera (Ekvador)

Iran: Hagigi, Hoseini, Montazeri, Sadegi, Hejdari, Nekunam, Deđagah, Tejmurijan, Hajsafi, Poladi, Gočanedžad

Nigerija: Enijama, Ambouz, Omeruo, Obanona, Ošaniva, Obi Mikel, Mozes, Onazi, Aziz, Emenike, Musa

Nakon što je u u ranim jutarnjim časovima po našem vremenu Argentina savladala Bosnu i Hercegovinu sa 2:1 u prvom meču 1. kola grupe F na Svetskom prvenstvu u Brazilu večeras će u drugom duelu iste skupine snage odmeriti Iran i Nigerija.

Na papiru blagi favorit bi trebalo da budu Nigerijici koji će se prema pojedinim prognozama sa selekcijom Bosne i Hercegovine boriti za drugo mesto u grupi odnosno plasman u osminu finala. Međutim, nikako ne bi trebalo unapred otpisivati uvek nezgodne Irance koji u svom timu imaju nekoliko proverenih igrača koji već godinama igraju u evropskim klubovima.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter