0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

Petković: Brazilu će pobeda nad Hrvatskom podići moral

Objavljeno: 13.06.14 u 11:23

Najbolji stranac u istoriji brazilskog fudbala, Dejan Rambo Petković, rekao je danas da očekuje da pobeda protiv Hrvatske (3:1) podigne moral domaćinu Svetskog prvenstva, iako nije imepresioniran igrom izabranika Luisa Felipea Skolarija na startu takmičenja.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

„Prevelika očekivanja nacije dovela su do toga da Brazil nije bio na nivou koji priželjkujemo, ipak pobeda je najvažnija i ona će dati moral i samopouzdanje ekipi. Igra nije bila prikladna, Skolarijevi izabranici nisu bili superiorni u odnosu na Hrvatsku. Rezultat od 3:1 je možda prevelik, jer nisu bili toliko bolji“, rekao je Petković Tanjugu.

On je istakao da je japanski sudija Juiči Nišimura pogrešio kada je dosudio penal za Brazil posle starta Lovrena nad Fredom.

„Penal je preokrenuo utakmicu, to je velika greška sudije. Golman Hrvatske Pletikosa je bio ispod svog nivoa. On je iskusan golman i morao sva tri gola da odbrani“, rekao je Petković.

Bivši igrač Crvene zvezde i madridskog Reala veruje da će se Hrvatska plasirati u osminu finala SP ispred Meksika i Kameruna.

„U nastavku prvenstva očekujem još bolje igre Hrvatske i verujem da će biti bolji od Kameruna i Meksika. Hrvatska je previše respektovala Brazil. U prvom poluvremenu su igrali dobar fudbal, bili su čak i bolji, ali su u nastavku pali“, zaključio je Petković.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter