1
Domaći fudbal

foto:fkpartizan

Dogodilo se na današnji dan: Rođena je svetinja – ‘večiti derbi’

Objavljeno: 21.04.14 u 15:17

U nedelji kada će se mnogo toga odlučivati kada je u pitanju šampion Srbije u fudbalu i kada nas očekuje 146. večiti derbi, srpski fudbal slavi lep rođendan. Naime, na današnji dan pre 69 godina na Uskrs je odigrana prva utakmica između Partizana i Crvene zvezde koja je imala prijateljski karakter.

foto:fkpartizan
foto:fkpartizan

Učesnici ove prve od 145 utakmica koliko ih je do sada odigrano, svakako nisu ni u najvećim snovima mogli da sanjaju da su bili deo stvaranja svetinje zvane ‘večiti derbi’.

Sve se odigralo na nekadašnjem igralištu BSK-a, koji se tada zvao 20. oktobar, a na kome će kasnije izniknuti stadion JNA, na kome i danas igra Partizan.

Prvi okršaj budućih ljutih rivala pripao je Partizanu koji je pobedio sa 2:0, a ostaje zapis iz beogradskog nedeljnika ‘Fiskultura’ koji je ovako preneo ovaj fudbalski događaj.

„U 32 minutu prvog poluvremena Rupnik se je iznenada stvorio pred protivničkim golom, i iz neposredne blizine, koso po zemlji, postigao prvi gol. U 14 minuti drugog poluvremena, lepa kombinacija Matekalo – Rupnik – Mihajlović završila se u Lovrićevoj mreži“.

hotsport.rs

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i Autoselekt kladionica.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter