0
Evropske lige

Krojf: Uprava Barse određuje tim

Objavljeno: 12.04.14 u 10:34

Legendarni holandski fudbaler Johan Krojf rekao je da nije iznenađen eliminacijom Barselone u četvrtfinalu Lige šampiona, pošto, kako je naveo, Uprava već četiri godine ima veći uticaj na sastav tima od trenera.

krojf

„Govorio sam i ranije, klub već četiri godine nema trenera. Ovo što se sada događa je logična stvar. Herardo Martino radi koliko može, ali veoma je teško u ovakvim uslovima. Trener je taj koji čini da igrači budu bolji i on mora da donosi odluke“, rekao je Krojf za španski Sport.

On je istakao da se stanje u katalonskom klubu pogoršalo od dolaska predsednika Đozepa Marije Bartomeua.

„Problemi su nastali i dok je Gvardiola bio trener. Počelo je tako što je sportski direktor Andoni Zubizareta prodao Ukrajinca Dimitrija Čerginskog protiv volje trenera, a kasnije je bilo još toga“, dodao je Krojf.

Krojf je bio igrač Barselone od 1973. do 1978. godine, a potom i trener od 1988. do 1996. godine.

Sa Kataloncima je osvojio pet titula u Primeri, jednu kao igrač i četiri kao trener i vodio je sa klupe tim koji je osvojio istorijsku, prvu, titulu šampiona Evrope 1992. godine.

hotsport.rs/tanjug

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter