1
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

Zvezda minimalcem sačuvala vrh (VIDEO) (FOTO)

Objavljeno: 22.03.14 u 16:26

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su na stadionu Karađorđe u Novom Sadu ekipu Donjeg Srema rezultatom 1:0 (1:0) u meču koji je odigran u okviru 20. kola Jelen Superlige.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Pred oko 5000 gledalaca na neutralnom terenu u prestonici Vojvodine beogradski crveno – beli uspeli su da zabeleže 10. uzastopni trijumf i barem na kratko povećaju prednost na tabeli za večitim rivalom na +4.

Izabranici Slaviše Stojanovića odlično su otvorili utakmicu igrali dosta čvrsto i agresivno, stvarali prilike pa je kao plod takve igre stigao i gol Nejca Pečnika u 15. minutu za koji je u najvećoj meri zaslužan Nikola Mijailović koji je sa oko 15 metara oštro šutirao u dalji ugao a slovenački internacionalac skrenuo loptu u mrežu domaćina.

Imala je Zvezda još nekoliko izglednih prilika tokom utakmice, ali je Mrđa nekoliko puta bio neprecizan kao i mladi Vukan Savićević. Donji Srem je imao sjajnu šansu u prvom delu igre kada je damjanović sam izbio ispred Bajkovića i šutirao tik pored leve stative gola Zvezde.

Tok meča:

90’+3Još jednu dobri priliku imala je Crvena zvezda pre kraja meča ali se Vukan Savićević, koji je u igru ušao umesto Darka Lazovića, u situaciji jedan na jedan sa domaćim golmanom nije najbolje snašao. Na kraju je ostao rezultat iz prvog poluvremena 1:0, strelac je bio Nejc Pečnik pa će crveno – beli ostati prvi na tabeli domaćeg šampionata

75′ – Nakon što je imao nekoliko izglednih prilika koje nije pretvorio u gol, Dragan Mrđa je napustio igru a umesto njega na teren je ušao Abiola Dauda.

61′ – Nakon mirnije igre u prvih desetak minuta drugog dela igre, Zvezda je imala prvu priliku koju je propustio Kasalica koji je u igru ušao nakon povrede koju je doživeo Petković.

46′ – Nastavljena je utakmica u Novom Sadu.

45′ – Poluvreme na Karađorđu. Zvezda je imala kontrolu igre tokom prvih 45 minuta, stvorila nekoliko izglednih prilika, a jednu od njih pretvorila u pogodak. Sa druge strane Donji Srem je stvorio jednu izglednu priliku ali Bajković je ostao nesavladan.

36′ – Lepu šansu imali su crveno – beli, Ninković je povratnom uposlio Mrđu koji šutira preko gola.

31′ – Prvi igrač koji se našao u sudijskoj beležnici je Goran Gogić, koji je nakon jednog prekršaja dobio žuti karton.

21′ – Nakon šuta Mijailovića, lopta je zakačila Pečnika pa ostaje da se vidi kome će gol biti pripisan.

21′ – GOOOOOL! Zvezda vodi 1:0!

16′ – Milijaš je pokušao iz slobodnjaka sa 20-ak metara ali rezultat ostaje nepromenjen.

15′ – Par šuteva od strane, uslovno rečeno, domaćeg tima, ali bez veće opasnosti po gol Bajkovića.

10′ – Nekoliko prekršaja na sredini terena, Donji Srem polako vraća meč u ravnotežu nakon inicijative Zvezde.

6′ – Nakon novog napada Zvezde Mrđa je pogodio mrežu protivnika ali je gol poništen zbog ofsajda.

2′ – Nova šansa za Zvezdu. Nakon dobre akcije šutirao je Milijaš na asistenciju Lazovića ali je pogodio golmana Donjeg Srema.

1′ – Odmah pokušaj Mrđe na startu meča ali nema promene rezultata.

Postave:

Donji Srem: Belić, Lakićević, Lakić-Pešić, Nikitović, Božović, Sinđić, Bukorac, Lukić, Janković, Mijić, Damnjanović
Crvena zvezda: Bajković, Petković, Pavićević, Kelhar, Mijailović, Gogić, Milijaš, Lazović, Ninković, Pečnik, Mrđa

Sudija: Danilo Grujić
Stadion: „Karađorđe“, Novi Sad

Što se stanja na tabeli tiče, Zvezda već tri kola za redom čuva prvu poziciju i bod više u odnosu na Partizan, dok je Donji Srem u seriji loših rezultata i trenutno je 14. na tabeli sa 17 osvojenih bodova, samo dva više od poslenjeplasiranog Rada.

Crveno-beli su u seriji od sedam prvenstvenih pobeda, od čega četiri u nastavku prvenstva dok je Donji Srem poslednji put pobedio još u novembru prošle godine.

U jesenjem delu sezone Crvena zvezda i Donji Srem odigrali su 2:2 na Marakani.

Meč je na programu danas od 14 časova i 30 minuta a kao i obično, prenos možete pratiti na našem portalu iz minuta u minut.

hotsport.rs

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter