0
Evropske lige

Pejčinović i Rajković među 50 najbolje ocenjenih fudbalera ‘liga petice’

Objavljeno: 14.03.14 u 13:12

Fudbalski portal „WhoScored?“, koji se prvenstveno bavi statistikom, objavljuje listu najbolje ocenjenih fudbalera iz takozvanih „liga petice“ (Engleska, Španija, Nemačka, Italija, Francuska), a među njima se našao i srpski defanzivac Nemanja Pejčinović ali i povređeni Slobodan Rajković.

nemanja-pejcinovic-ruke-nica

Pejčinović, koji je član francuske Nice, nalazi se na 49. mestu sa prosečnom ocenom 7.61 u 13 odigranih utakmica. Interesantno je da se još jedan Srbin našao u vrhu. U pitanju je Slobodan Rajković, koji je nedavno doživeo tešku povredu kolena. On je odigrao samo dve utakmice, ali je na njima kao prosečnu ocenu dobio 7.87.

Među 100 najbolje ocenjenih igrača od srpskih fudbalera nalazi se još samo Nemanja Matić na 56. mestu sa šest utakmica u dresu Čelsija i ocenom 7.59.

Najbolje ocenjeni igrač u Evropi je Luis Suares iz Liverpula sa prosečnom ocenom 8.63, a prate ga Frank Riberi (Bajern) sa ocenom 8.57 i Lionel Mesi iz Barselone, sa prosečnom ocenom 8.40. Najbolji fudbaler sveta za 2013. godinu, Kristijano Ronaldo, nalazi se na četvrtoj poziciji (8.21).

Pejčinović, koji u Nici igra od 2010. godine, pauzira od sredine februara zbog nezgodne povrede pubične kosti. Nakon uspešne operacije u Minhenu, njegov povratak na teren se očekuje krajem marta ili najkasnije početkom aprila.

hotsport.rs/SEM

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter