0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

Drulović: Radim kao da ću ostati selektor, ali zna se ko odlučuje

Objavljeno: 03.03.14 u 10:29

Fudbalska reprezentacija Srbije jutros je sa beogradskog aerodroma Nikola Tesla krenula put Dablina gde će u sredu 5. marta odmeriti snage sa selekcijom Republike Irske u prijateljskom meču.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Na ovoj utakmici debi na klupi „orlova“ upisaće vršilac dužnosti selektora Ljubinko Drulović koji je uoči polaska naglasio da očekuje da će ostati na čelu reprezentacije Srbije i tokom kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

„Da li vidim sebe na klupi reprezentacije i posle Dablina? Naravno. Ja radim kao da ću ovde da ostanem do kraja kvalifikacija, odnosno Evropskog prvenstva u Francuskoj. Uvek razmišljam pozitivno, gledam napred. Moje je da radim, a zna se ko odlučuje“ – rekao je Drulović za Sport.

Pred vama je debi na klupi A reprezentacije, imaćete svega dva dana da se upoznate sa ekipom. Da li ćete nešto da menjate u sistemu igre u odnosu na vašeg prethodnika?

„Moj omiljeni sistem je 4-2-3-1, a znam da je Mihajlović pokušao da igra nešto drugo na početku mandata, ali mu to nije prošlo. Nastavićemo, dakle, da igramo u sistemu koji najviše odgovara i meni i igračima. Jednostavno, imamo takav profil igrača da ne bi trebalo ništa da menjamo.“

Čelnici saveza i sam bivši selektor Mihajlović su često za neuspeh u kvalifikacijama za Mondijal u Brazilu izgovor pronalazili u podmlađivanju tima, međutim Drulović tvrdi da je ekipa sazrela i da je vreme da se skupljaju plodovi rada.

„Moramo da budemo takmičarska ekipa. Vreme odrastanja je prošlo, formirana je dobra selekcija i smatram da ne bismo smeli da umiremo u lepoti igre, već sve da podredimo rezultatu. Tada smo igrali dobro, ali nismo uvek pobeđivali. Dešavalo se da nas pritisak meča sputava, a to nije odlika ekipa koje pobeđuju. Verujem, ipak, da je to bila cena sazrevanja. Imamo tim koji predstavlja miks iskusnijih igrača koji nastupaju u najjačim evropskim klubovima i onih mlađih, ekstra talentovanih pred kojima je lepa budućnost. Dobar spoj…“ – jasan je v.d. selektora.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter