1
Evropske lige

Nikolas Anelka oštro kažnjen zbog antisemitizma

Objavljeno: 27.02.14 u 21:19

Napadač Vest Bromvič Albiona, Nikolas Anelka, kažnjen je sa 5 utakmica neigranja i 80.000 funti od strane Disciplinske komisije engleskog fudbalsko saveza.

Anelka

Podsetimo, Francuz je preterao sa radovanjem zbog postignutog gola na utakmici protiv Vest Hema 28. decembra, a njegov potez je okarakterisan kao antisemtiski. Nakon izrečene kazne od strane FA Anelka ima sedam dana da uloži žalbu, ali prema nezvaničnim informacijama 34-godišnji napadač se neće žaliti.

Iako je njegov gest okarakterisan kao antisemitska namera, odnosno obrnuti nacistički pozdrav, Francuz je negirao da ga je namerno napravio.

Potez u kome se jedna ruka ispruži ka zemlji, a drugom dodiruje rame ispružne ruke, izmislio je francuski komičar, koji je nekoliko puta osuđivan zbog izazivanja rasne mržnje i antisemitizma, a zabranjen mu je i ulazak u Veliku Britaniju.

hotsport.rs

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter