0
Evrokupovi

Barsa sa igračem više utišala “Itihad“, PSŽ razbio Leverkuzen! (VIDEO)

Objavljeno: 18.02.14 u 22:34

U prvim mečevima osmine finala Lige šampiona Barselona je u gostima savladala Mančester Siti rezultatom 0:2 (0:0), dok je PSŽ u Leverkuzenu slavio rezultatom 0:4 (0:3). 

Leo Mesi

Prvih 45 minuta na “Itihadu“ proteklo je u mirnoj igri, bez ijedne stopostotne šanse. Dve poluprilike imao je Negredo, ali bezopasno za sigurnog Valdesa. Na drugoj strani, vredan pomena bio je samo šut Ćavija sa 18 metara, ali je Hart sjajnom paradom zaustavio njegov pokušaj.

Početak drugog dela igre donosi uzbuđenje, Demikelis kao poslednji igrač odbrane obara Mesija, a sudija pokazuje na belu tačku, a štoperu Sitija pokazuje put u svlačionicu. Siguran izvođak najstrože kazne bio je Lionel Mesi.

Menadžer domaćih Manuel Pelegrini primoran je da krene na sve ili ništa, pa u 57. minutu pravi dve izmene, pošto su Kolarova i Navasa zamenili Leskot i Nasri.

Ipak, Barselona drži loptu u svojim nogama i nije dopuštala protivniku da dođe do poseda i ozbiljne situacije pred golom.

U poslednjem minutu utakmice, Dani Alveš je nakon prelepe akcije sa Nejmarom poslao loptu kroz noge Harta za 0:2.

Mančester Siti – Barselona 0:2 (0:0)
Mesi 53p, Alveš 90

Mančester Siti: Hart – Kliši, Demićelis, Kompani, Sabaleta – Kolarov (Leskot 57′), J. Ture, Fernandinjo, Navas (Nasri 57′) – Silva – Negredo
Barselona: Valdes – Alba, Maskerano, Pike, Alves – Buskets, Fabregas (Roberto 86), Ćavi – Inijesta, Sančes (Nejmar 74), Mesi

Bajer Leverkuzen – PSŽ 0:4 (0:3)

PSŽ je pitanje pobednika rešio već u prvom delu igre zahvaljujući pogocima Ibrahimovića i Matuidija. Posle briljantnog pasa Marka Veratija gol je postigao Matuidi za 1:0. 

Tada na scenu stupa Zlatan Ibrahimović koji u razmaku od tri minuta postiže dva pogotka za 0:3 i rešava pitanje pobednika. Prvi sa bele tačke, a potom i pravu bombu sa 18 metara. Šveđanin je kombinovao sa Lavecijem i Matuidijem koji mu je odigrao povratnu loptu na ivicu kaznenog prostora, a on poslao bombu pod prečku Lenovog gola za ogromnih 3:0. Domaći su meč završili sa desetoricom igrača pošto je zbog dva žuta kartona isključen Spahić.

Dva minuta pre kraja, Kabaj je postigao pogodak na asistenciju Ibrahimovića za konačnih 0:4.

Leverkuzen – Pari Sen Žermen 0:3 (0:3)
Matuidi 3, Ibrahimović 39p, 42, Kabaj 88

Bajer Leverkuzen: Leno – Guardado, Toprak, Spahić, Hilbert – Kastro, Rolfes (Rejnarc 46′), Bender – Heung-Min (Brand 46′), Kisling, Sem
Pari Sen Žermen: Sirigu – Maksvel, Silva, Aleks, Van der Vil – Mota, Matuidi, Verati – Laveci, Mura, Ibrahimović.

hotsport.rs

[povezaneVestiEmbed naslov1=““ levo=“da“ povradio=“najnovije“ horver=“undefined“ ]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter