0
Evropske lige

FOTO: fcbarcelona.com

Rosel: Odlazim da ne štetim imidžu Barselone

Objavljeno: 23.01.14 u 23:36

Dosadašnji predsednik Barselone Sandro Rosel potvrdio je da napušta tu funkciju kako bi zaštitio ugled kluba.

FOTO: fcbarcelona.com
FOTO: fcbarcelona.com

Rosel je optužen za malverzacije u transferu Nejmara zbog čega je prethodnih meseci konstantno bio na udaru medija. Funkciju predsednika preuzeo je Đozep Marija Bartomeu, koji će ostati na čelu kluba do 2016. godine.

“Ne želim da bilo kakav nepravedni napad negativno utiče na imidž kluba i zato sam ovo uradio. Prema statutu kluba, moja ostavka upravnom odboru je neopoziva“, rekao je Rosel na vanrednoj konferenciji za novinare u Barseloni.

Rosel je rekao da je celokupan Nejmarov transfer iznosio 57 miliona evra, a njemu preti tužba za prevaru i zloupotrebu javnog dobra.

“Već neko vreme moja porodica i ja trpeli smo zbog pretnji i napada na mene. Zbog toga sam se zapitao da li biti predsednik znači i ugrožavanje moje porodice. Ipak, ja i dalje tvrdim da je u Nejmarovom transferu sve regularno što ću dokazati na sudu“, rekao je Rosel koji je kraj podsetio da je klub pod njegovim vođstvom osvojio dve titule Lige Primere i jednu Ligu šampiona.

hotsport.rs/Beta

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter