0
Evropske lige

FOTO:STARSPORT

Mudrinski za Hotsport: Iz Zvezde pamtim samo lepe stvari

Objavljeno: 19.01.14 u 19:13

Ognjen Mudrinski prošlog leta napustio je srpski fudbal, nakon sezone provedene u Crvenoj zvezdi je svoj fudbalski put nastavio u Grojter Firtu članu nemačke druge lige, gde se pridružio Nikoli Đurđiću. Napadač koji je šest puta nosio dres mlade reprezentacije Srbije za Grojter je u Cvajti odigrao 10 utakmica i postigao dva gola, a sigurno bi minutaža bila i veća da oko mesec dana zbog povreda nije odsustvovao sa terena.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Od kada si napustio Srbiju da li imaš vremena da pratiš dešavanja u našem fudbalu i kako sve to izgleda iz tvog ugla?

– Imam vremena da propratim dešavanja u našem fudbalu i često to radim. Očekivano, najvise me interesuju dešavanja u Zvezdi. Sigurno da nije ni malo laka situacija, ali verujem i nadam se da će uz par kvalitetnih pojačanja na proleće Zvedza uspeti da osvoji dugo željenu titulu.

Kako su čelnici Grojtera zadovoljni trenutnom pozicijom na tabeli i rezultatima koje ostvarujete?

– Trenutno smo na drugom mestu i sigurno da nam je svima u klubu zajednički cilj i interes da se vratimo u Bundesligu. Ima još dosta da se igra, ali mi ćemo dati sve od sebe da ostvarimo naš cilj.

Kako si zadovoljan svojim dosadašnjim učinkom u novom klubu?

– U neku ruku jesam u neku nisam. Iza mene je šest meseci u inostranstu, svi kažu da je taj početak i najteži. Do sada sam dao dva bitna gola, više sam ulazio sa klupe nego sto sam počinjao, ali imao sam i par lakših povreda i jednu manju hiruršku intervenciju. Tako da me je to udaljilo sa terena malo više od mesec dana.

Koliko ti je prilagođavanje na novu sredinu bilo olakšano s obzirom na to da je Đurđević već određeno vreme tamo?

– Pored Đurđića koji mi je jako puno pomogao, moram da spomenem i Gorana Šukala, koji je u Grojter došao mesec dana pre mene, a nače već deset godina igra u Cvajti. Njh dvojica su dosta uticali na mene, davali su mi puno saveta, pomogli mi da se priviknem. Ipak oni su stariji i iskusniji od mene, tako da sam sa zadovoljstvom slušao njihove savete.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

U klubovima za koje si nastupao u Srbiji, ostavio si značajan trag. Šta je to zaškripelo pa si se odlučio da odeš u inostranstvo?

– Mislim da sam prvo u Jagodini a zatim i u Crvenoj zvezdi ostavio svoj pečat. U Jagodini su me odmah prihvatili, dali su mi šansu koju sam na sreću iskoristio na najbolji mogući način. Igrao sam konstantno, davao golove i sa Jagodinom napravio istorijski uspeh, ulazak u kvalifikacije za Ligu Evrope. Prvih šest meseci u Zvezdi bili su kao iz snova, ušao sam u istoriju kluba kao prvi igrač koji je postigao het – trik na debiju. Mislim da nije mala stvar uraditi tako nešto u 65 godina dugoj istoriji najboljeg kluba na Balkanu. Moram malo i da se našalim, prvi sam igrač u istoriji naših prvenstava koji je u 15 kola odigrao 16 utakmica. Zatim u Zvezdu stiže Sa Pinto, trener koga dovodi sportski director Zoran Stojadinović. Na prvoj utakmici on mene kao prvog strelca lige, stavlja na klupu. Tada je sve počelo da ide nizbrdo, da bude sve gore. Ali i povrh svega, mislim da sam sve to dobro pregurao i izdržao. Pošteno sam radio i Bog me je nagradio za trud. Tako da i pored svega što se iz dešavalo u mom sećanju ostaju samo lepe uspomene na Crvenu zvezdu.

Koje su najuočljivije razlike između fudbala u Srbiji i Nemačke cvajte u kojoj se trenutno takmičiš?

– Svakako da postoje ogromne razlike. Najuočljivije su one razlike u fizičkom i tehničkom smilu.

Koliko si zadovoljan dosadašnjom minutažom?

– Mislim sa uvek može bolje, tako da se svakodnevno, na svakom treningu trudim da svojim radom zaslužim veću minutaži i nadam se da će se to dogoditi u narednom periodu.

I.L./B.M.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter