0
Fudbal

Malezijski milijarder kupio FK Sarajevo

Objavljeno: 24.12.13 u 15:59

FK Sarajevo

Malezijski milijarder, Vinsent Tan, uspešno je okončao pregovore o kupovini fudbalskog kluba Sarajevo i uskoro će preuzeti i krenuti sa ulaganjima u tim iz Bosne i Hercegovine.

Javnost u BiH oduševljena je ovim, istorijskim danom, za klub koji će uz pomoć Tana konačno uspeti da dobije finansijsku stabilnost i sigurnost. Podsetimo, FK Sarajevo već nekoliko godina nagomilava dugovanja, zbog kojih su na kraju blokirani i računi kluba.

Iako finansijski detaljni još uvek nisu poznati, u dogovoru piše da ime, grb i boja FK Sarajeva neće biti menjani.

Potpredsednik kluba, Edis Kusturica je prokomentarisao:

„Sa zadovoljstvom mogu da kažem da su svi dokumenti potpisani i da nam je Tan već prebacio deo sredstava. Ne mogu vam otkriti o kolikom iznosu je reč, jer smo potpisali sporazum o poverljivosti. Drugi deo transfera je u toku i sutra bi trebalo sve da bude gotovo. Priveli smo kraju postupak koji je trajao 6 meseci i koji Sarajevu obećava svetlu budućnost“.

Ekipa se trenutno nalazi na 2. mestu nacionalnog šampiona sa 36 osvojenih bodova, 2 manje od prvoplasiranog Željezničara.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter