simunic-olic copy

Povezane vesti

Posle saopštenja FIFA Fudbalskom savezu Hrvatske da će Josip Šimunić biti kažnjen sa 10 utakmica suspenzije, iz te organzacije najavili su žalbu.

“Šokirani smo ovom odlukom, koja bi i nekom drugom igraču ugrozila reprezentativnu karijeru. Mi ćemo dati punu podršku našem reprezentativcu u potencijalnoj žalbi na ovu odluku, ali moramo biti iskreni i priznati da ovakva kazna znači da Šimunić neće nastupiti na Svetskom prvenstvu u Brazilu. Iako znamo da svojim ponašanjem nikoga nije hteo povrediti, FIFA je očigledno drakonskom kaznom htela da pošalje snažnu poruku. Uteha nam je barem što su napori Saveza u Mandžukićevom slučaju urodili jednom utakmicom kazne, što je bio i minimum koji je mogao dobiti za direktan crveni karton“, izjavio je izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović za sajt HNS-a.

Razočaranje nije krio ni selektor Niko Kovač.

“Razočaran sam kaznom za Josipa Šimunića. Prvenstveno mi je žao Josipa, koji će propustiti Svetsko prvenstvo, znam ga dugo kao igrača i kao čoveka i apsolutno sam siguran da ni na koji način nije želeo bilo koga da povredi. Znali smo da će Mandžukić biti kažnjen i u tom je kontekstu je dobro da se radi o jednoj utakmici suspenzije“, rekao je Kovač.

hotsport.rs