0
Domaći fudbal

Predsednik Radničkog: Ubeđivali smo policiju da je momku pozlilo, klub će snositi troškove sahrane

Objavljeno: 24.11.13 u 14:48

image

Predsednik kragujevačkog Fudbalskog kluba „Radnički 1923“ Milenko Marjanović izjavio je da će taj klub snositi troškove sahrane navijača Dušana Todorovića (18) iz Kragujevca koji je u subotu u Ivanjici preminuo tokom utakmice 13. kola Superlige između Javora i kragujevačkog „Radničkog“.

– Klub će snositi troškove sahrane, a razmatramo i mogućnost da finansiramo postavljanje spomenika Dušanu Todoroviću na pravoslavnom groblju u Malim Pčelicama, gde će u ponedeljak u 12,30 časova biti sahranjen – rekao je Marjanović u izjavi Tanjugu.

Naglašavajući da u istoriji fudbalskog kluba „Radnički“ nije zabeleženo da navijač premine tokom utkamice, Marjanović je istakao, da je Todorović, bio dugogodišnji član navijačke grupe „Crveni đavoli“ i da se aktivno bavio sportom – kik boksom.

Marjanović je rekao i da je u subotu uveče, u pratnji direktora kluba Dragana Anđelića i jednog od vođa navijača „Crveni Đavoli“ Borislava Boškovića, posetio porodicu Todorovića kako bi im izjavili saušešće i ponudili pomoć u tragediji koja ih je zadesila. On je dodao da je Dušan, koji je ranije ostao bez oca, u skromnoj porodičnoj kući u Malim Pčelicama, živeo sa majkom i dvojicom braće.

– Navijači su bitna karika u fukcionisanju svakog sportskog kluba i mnogi u Srbiji saosećaju sa tragedijom koja se dogodila – rekao je Marjanović i naglasio da su ga, pored predsednika FSS Tomislava Karadžića, pozvali i predstavnici brojnih sportskih klubova i prijatelji „Radničkog“ i nudili pomoć.

Naglašavajući da će u toku dana biti poznati rezultati obdukcije koja treba da utvrdi tačan uzrok smrti, Marjanović je naveo da je Dušan 1. septembra napunio 18 godina, i negirao da je navijaču pozlilo pošto je „Radnički“ postignao gol.

– Minut-dva pre postizanja gola Dušan se onesvestio, ali je potom usledilo kratkotrajno ubeđivanje sa redarima i pripadnicima policije da je mladiću loše – rekao je Marjanović.

On je dodao „da je kapija između gledališta i stadiona bila zaključana, da je posle krađeg ubeđivanja sa redarima i policijom, otključana, te da je posle toga Dušan prebačen na igralište, pa onda pozvana Hitna pomoć.

– Lekar Radničkog Dejan Jermić prvi je ukazao pomoć Dušanu i kasnije sve vreme bio sa njim – naveo je Marjanović.

hotsport.rs/tanjug

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter