0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

Subotić o povratku korenima

Objavljeno: 05.11.13 u 16:02
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Kada je 2009. godine Neven Subotić odlučio da zaigra za reprezentaciju Srbije mnoge je takav izbor iznenadio pošto je pored „orlova“ zbog životnih okolnosti nastalih ratom na prostoru bivše Jugoslavije mogao da nastupa i za selekcije SAD, Nemačke i Bosne i Hercegovine u kojoj je rođen. U izjavi za britanski Dejli mejl štoper dortmundske Borusije pojasnio je zbog čega je povukao takav potez.

„Znam da je pojedinim ljudima teško da razumeju zbog čega nisam nastavio da igram za reprezentaciju SAD. Presudilo je to što su moji roditelji i cela porodica Srbi, rođaci, ujak, tetka, baba, svi oni su Srbi. Oni žive u Bosni, ali navijaju za Srbiju, a sada navijaju za mene kada igram za reprezentaciju. Na neki način to je bio povaratak korenima i jednina relna opcija“ – rekao je Subotić.

Mladi defanzivac je potom gotovo do detalja objasnio životni put svoje porodice koja je zbog rata odlučila da se najpre preseli u Nemačku, a potom zbog pretnje deportacijom u Bosnu i Hercegovinu put ih je odveo u Ameriku, tačnije najpre u Jutu, a kasnije na Floridu.

„Mama je prala po kućama i radila u Domu za stara lica, dok je tata bio na gradilištu. Za sve Srbe i Bosance to je bio jedini posao u Nemčkoj koje su izbeglice dobijale“ – rekao je Subotić.

Srpski reprezentativac je posle duela sa Hrvatskom odigranog u septembru u Beogradu, odlučio da uzme malu pauzu kada je u pitanju igranje za nacionalni tim uz poruku da će biti tu za „orlove“ u narednom kvalifikacionom ciklusu.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter