0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Zvezda rutinski do četvrtfinala Kupa (VIDEO) (FOTO)

Objavljeno: 30.10.13 u 21:06
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Crvena zvezda je savladala Radnički 1923 iz Kragujevca sa3:0 na Marakani i plasirala se u četvrtfinale Kupa Srbije.

Kragujevčani su krenuli izuzetno žustro. Takva igra donela je dosta prekida, a u 9. minutu sudija je posle faula nad Kasalicom dosudio najstrožu kaznu. Nenad milijaš je bio siguran egzekutor i crveno-belima je doneo vođstvo. Radnički je potom nekoliko puta pripretio, ali bez prave šanse. Do odlaska na odmor nije bilo promene rezultata.

U nastavku susreta bilo je veoma zanimljivo. Šanse u uvodnim minutima drugog perioda igre ređale su se kao na traci. Spelvić je opasno pripretio Vesiću, ali je ipak Zvezda ponovo došla do pogotka.

Nikola Mijailović duplirao je prednost domaćina u 55. minutu nakon asistencije Abiole Daude. Nakon drugog gola Zvezde, Kragujevčani su imali svoje šanse, ali ih nisu iskoristili, pa je usledila kazna u 89. minutu. Strelac je bio Jovan Krneta.

Inače veoma zanimljiv je bio detalj u 82. minutu kada je u igru ušao Filip Mladenović, koga su navijači propisno izviždali. Levi bek Zvezde je pre nekoliko nedelja nezadovoljan statusom tužio klub zbog neisplaćenih zarada, nakon čega ga je klub odstranio iz prvog tima. Ipak, Mladenović je dobio priliku na ovom meču, a navijači su mu jasno stavili do znanja šta misle o njemu.

 

Tok meča:

90+3′ – kraj meča.

90+2′ – milunović se našao u šansi, ali je Šimić intervenisao, a odbrana Radničkog je otklonila opasnost.

89′ – GOOOOOL!!! Strelac je jovan Krneta! Posle odlično izvedenog kornera na loptu je natrčao Jovan Krneta i glavom je smestio u mrežu.

87′ – Milunović je pokušao iz slobodnjaka sa 20-tak metara, ali je lopta otišla tik pored stative gola radničkog.

82′ – Stojanović vrši i treću izmenu. Mijailović je napustio igru, a ušao je Mladenović koji je propisno izviždan od strane navijača zbog toga što je tužio klub.

80′ – Iznena kod Kragujevčana. U igru je ušao Porkari umesto Petronijevića.

75′ – Druga izmena u zvezdi. Izašao je kasalica, a ušao Mirić.

73′ – Pečnik je zapretio golmanu Šimiću iz nemoguće situacije, a lopta je otišla pored leve stative u gol aut.

69′ – Kragujevčani ponovo dolaze u dobru priliku da smanje zaostatak. Napad je tekao po levoj strani, lopta je stigla do petronijevića koji je traljavo šutirao sa desetak metara, a lopta je otišla pored gola.

64′ – Krivokapić je fantastično proigrao Spalevića koji se našao ispred Vesića, ali je golman crveno-belih sjajno intervenisao i otklonio opasnost ispred svog gola.

63′ – Milijaš je uputio još jedan precizan šut iz daljine, ali je Šimić odlično intervenisao.

55′ – GOOOOOL!!!! Strelac je Nikola Mijailović! Zvezda je izgradila dobar napad, Dauda je odlično uposlio Mijailovića koji je raspalio po lopti sa 11-12 metara, a golman Šimić samo je zakačio loptu koja je ipak završila u mreži.

50′ – Spalević je pokušao iz velike daljine da iznenadi Vesića i umalo je u tome uspeo, ali je golman Zvezde ipak intervenisao i sprečio iznenađenje.

48′ – Kasalica je odlično proigrao Milunovića, odbrana gostiju je loše reagovala, ali mladi reprezentativac nije uspeo da zatrese mrežu.

47′ – Posle odličnog centaršuta sa leve strane Spalević je bio u izglednoj prilici da izjednači, ali je njegov šut glavom sa 5-6 metara Vesić odbranio i otklonio opasnost.

46′ – Počelo je drugo poluvremme. izmena u Zvezdi. Umesto Onjila u igru je ušao Dauda.

Poluvreme: Izuzetno tvrda utakmica. Radnički je na početku meča bio izuzetno grub, a posle jednog prekršaja nad Kasalicom sudija je pokazao na belu tačku. Milijaš je bio precizan, a u nastavku meča nije bilo izglednih prilika. Radnički je do šansi dolazio u momentima kada je golman Zvezde Vesić pravio greške, ali na njegovu sreću bez posledica.

45+1′ – Kraj prvog poluvremena.

39′ – Radnički je posle kornera imao priliku da izjednači. Vesić je izleteo u prazno, Kovačević je šutirao, ali je Onjilo izblokirao njegov šut.

31′ – Mijailović je probio po levoj strani uputio oštar centaršut, ali je golman gostiju odlično intervenisao.

24′ – Zvezda je mogla opasno da ugrozi gol iz kontranapada, ali je Onjilo otišao suviše u stranu i dozvolio odbrani gostiju da se konsoliduje.

18′ – Zvezda je imala dobru priliku. Kombinovali su Pečnik i Kasalica, lopta stiže do Milunovića koji sa 16 metara šutira pored gola.

13′ – još jedan odličan šut Radničkog iz kontranapada, ali lopta odlazi pored gola.

12′ – Umalo da Vesić kiksne. Šutirao je krivokapić sa 20 metara, a golman Zvezde je pokušao da uhvati loptu. Ona mu je iskliznula iz ruku i na njegovu sreću otišla preko gola.

9′ – GOOOOOL!!!! Nenad Milijaš je strelac! Kapiten Zvezde je poslao golmana u jednu, a loptu u drugu stranu za vođstvo crveno-belih.

8‘ – PENAL ZA ZVEZDU! Marić je oborio Kasalicu na ivici kaznenog prostora, a sudija je pokazao na belu tačku.

3′ – Fudbaleri radničkog krenuli su veoma žustro od samog početka meča. Milijaš je pokušao da ugrozi gol gostiju sa velike daljeine iz slobodnjaka, ali je bio neprecizan.

1′ – Meč je počeo.

Crvena zvezda: Vesić, Vešović, Lazić, Krneta, Mijailović, Milijaš, Gogić, Pečnik, Milunović, Kasalica, Onjilo. Trener: Slaviša Stojanović.

Radnički 1923: Šimić, Pavlović, Marić, Tintor, Rosić, Kovačević, Petronijević, Beljić, Krivokapić, Simović, Spalević. Trener: Radmilo Ivančević.

Žreb za osminu finala Kupa Srbije bio je prilično naklonjen fudbalerima Crvene zvezde ne zbog toga što je crveno-belima za protivnika dodelio kragujevački Radnički već zbog toga što je dobila za rivala tim koji je u 1/16 finala igrao pred svojom publikom što je automatski značilo da će ekipa Slaviše Stojanovića na Marakani ugostiti Šumadince.

Sreća se satoji u tome što su Beograđani u poslednjih pet utakmica na strani zabeležili samo jedan trijumf i to baš u Kup duelu protiv Proletera u Novom Sadu, dok je poslednja prvenstvena gostujuća pobeda bila upravo protiv Radničkog u Kragujevcu i to pre gotovo puna tri meseca. Ako tome dodamo najavu trenera Stojanovića da će gostima suprotstaviti tim sastavljen od igrača koji su imali manju minutažu, kako bi ove nešto bolje sačuvao za predstojeći derbi, onda je jasno zbog čega je žreb bio naklonjen crveno-belima.

„Veoma važna utakmica dolazi nam u nezgodnom trenutku zbog povreda. To je prilika za fudbalere koji nisu mnogo igrali. Maksimalno smo motivisani, želimo što bolje da odigramo i spremimo se za derbi“ – kazao je Stojanović na konferenciji za novinare pred ovaj meč, koji bi mogao da mu bude jedan od poslednjih na klupi crveno-belih pošto mediji već sada bruje da će Slovenac bez obzira na ishod derbija već od nedelje biti bivši trener Crvene zvezde.

Protiv Radničkog definitivno neće igrati povređeni Aleksandar Kovačević i Miloš Ninković, a pod znakom pitanja su i nastupi Marka Petkovića i Novaka Martinovića, jer su tek u ponedeljak počeli sa treninzima.

Kragujevčani su po povratku u elitu, u sezoni 2011/12, uspeli da osvoje bod na Marakani i to pogotkom u poslednjim momentima meča, ali od tada u preostala četiri duela nisu uspevali da savladaju golmana crveno-belih, s tim da su u spolednja tri glatko poraženi.

hotsport.rs

Stojanović: Priliku protiv Radničkog dobiće igrači sa manjom minutažom (VIDEO)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter