0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

Srbija pobedom ispratila Dekija u istoriju! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 11.10.13 u 17:34
srbija - japan 1201
FOTO: STARSPORT

Fudbaleri Srbije pobedili su na stadionu “Karađorđe“ ekipu Japana rezultatom 2:0 (0:0) u prijateljskom susretu.

Ipak, u senci rezultata i dešvanja na terenu, jeste rekorder Dejan Stanković koji je odigrao prvih 10 minuta i ušao u istoriju kao igrač sa najvećim brojem nastupa u dresu reprezentacije.

Pored njega, u istoriju je ušao i Andrija Živković koji je sa 17 godina i 80 dana najmlađi debitant u istoriji reprezentativnog fudbala.

Strelci za našu selekciju bili su Dušan Tadić u 60. minutu na asistenciju Baste i debitant Miloš Jojić u nadoknadi vremena. Ofanzivac Tventea prihvatio je loptu na desetak metara i preciznim udarcem pogodio gornji desni ugao.

Konačan rezultat postavio je Jojić kada se u 90. minutu našao na pravom mestu i sa pet metara lako pogodio mrežu za 2:0.

Na meču nije viđen velik broj prilika, u igri oba tima osetio se karakter prijateljskog susreta, ali želja za pobedom nije izostala ni sa jedne ni sa druge strane.

Iz minuta u minut:

 

90′ GOOOOL! Jojić za 2:0! Odlična kontra naših fudbalera koju je pogotkom krunisao još jedan debitant Jojić udarcem sa pet metara.

 

srbija - japan 1214

88′ Japanci su imali solidan pokušaj preko Inuija, koji je sa 16 metara šutirao pored gola

85′ Japanci su u finišu preuzeli inicijativu, srpski fudbaleri nisu imali više toliko svežine za napade, ali su uspešnu čuvali svoj gol.

70′ Vođstvo  naših poremetilo je goste iz Japana, koji su sporadično pokušavali da napadaju, ali je Stojković uspešnu čuvao svoju mrežu.

60′  Nakon vođstva selektor Srbije Siniša Mihajlović napravio je trostruku izmenu. U igru je ušao još jedan rekorder, ali kao najmlađi debitant Andrija Živković (17 godina i 80 dana), Stefan Šćepović i Luka Milivojević umesto Tošića, Matića i Đorđevića.

59′ GOOOOL! Srbija vodi golom Dušana Tadića, koji je maestralno prihvatio pas od Baste i sa desetak metara poslao loptu u gornji desni ugao. Ofanzivcu Tventea ovo je četvrti gol na 19. utakmici za reprezentaciju.
58′ Ni nastavak utakmice nije doneo više uzbuđenja, osim što je Endo sa dva desetak metara šutirao za malo preko gola Stojkovića

45′ Poluvreme u Novom Sadu. Po jedna šansa na obe strane to je sve što smo imali prilike da vidimo od fudbala u prvom poluvrmenu utakmice Srbija – Japan koju je obeležio oproštaj Dejana Stankovića.

30′ I po tempu igre jasno se vidi da je po sredi prijateljski meč, a prvu ozbiljniju šansu imao je Kagava, ali je Stojković sjajno odbranio.

16′ – „Hvala divnim ljudima. Hvala im što su došli da bodre Srbiju pre svega. Biti deset minuta sa ovim momcima je nešto specijalno i ja samo mogu da se svima zahvalim. Sve velike utakmice koje smo odigrali staju u ovih deset minuta“ rekao je Stanković.

srbija - japan 1200

10′ Po poslednju put u dresu reprezentacije Srbije videli smo Dejana Stankovića, koji je u desetom minutu napustio igru ispraćen špalirom koji su formirali igrači obe reprezentacije i uz aplauze novosadske publike. Umesto Stankovića ušao je Radovanović.

1′ Počela je prijateljksa utakmica između Srbije i Japana. Utisak je da oproštaju Dejana Stankovića prisustvuje znatno manje publike nego što je to bilo očekivano.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

17.30 Nakon intoniranja himni na stadionu Karađorđe održana je svečana ceremonija na kojoj su redom uručeni pokloni Dejanu Stankoviću.

Fudbalska reprezentacija Srbije igra protiv Japana prijateljsku utakmicu, koja neće biti običan prijateljski duel, jer će se u Novom Sadu od dresa „orlova“ oprostiti Dejan Stanković, koji će ujedno postati i rekorder po broju nastupa.

Deki će poslednji put sa kapitenskom trakom predvoditi saigrače u nacionalnom timu, što će biti njegov 103. meč za Srbiju, čime će preteći Savu Miloševića. On je u zlatnom dresu sa brojem 103 izaša na teren, zajedno sa trojicom sinova i ostalim igračima.

Pored Dekija, Siniša Mihajlović se opredelio za sledeće igrače: Stojkovic, Rukavina, Ivanovic, Nastasić, Tomović, Matić, Basta, Tadić, Tošić, Đorđević.

Za Japan oće nastupiti: Kavašima, Učida, Honda, Nagatomo, Endo, Okazaki, Kagava, Kakitami, Kono, Hasebe i Jošida.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter