0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Čukarički očitao još jednu lekciju Zvezdi (VIDEO) (FOTO)

Objavljeno: 06.10.13 u 20:50
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Fudbaleri Čukaričkog potpuno zasluženo savladali su na svom stadionu u derbi meču 8. kola bledu Crvenu zvezdu sa 2:0 (1:0) golovima Nikole Stojiljkovića u 1. i Slavoljuba Srnića u 72. minutu.

Već na samom startu utakmice veliku grešku odbrane Crvene zvezde iskoristio je najistureniji igrač Čukaričkog, mladi reprezentativac Stojiljković. Kada je u 17. minutu Slaviša Stojanović zamenio Novaka Martinovića postalo je jasno da je iskusni štopr u meč ušao povređen i zbog toga je slabo reagovao kod prvog pogotka.

Međutim, primljeni pogodak ne bi bio problem da Crvena zvezda na gostujućim terenima može nešto da uradi u napadu, što ni danas nije bio slučaj na Banovom brdu. Najbolju šansu crveno-beli su imali već u 2. minutu kada je Pečnik pogodio prečku, a nedugo zatim i udarac Nenada Milijaša posle „slobodnjaka“ je praktično bilo sve što su crveno-beli uradili u napadu.

Jalovost Zvezde u ofanzivi i veliki broj grešaka u predaji lopte fudbaleri Čukaričkog su koristili da preko polukontri i kontri. Posle jedne takve akcije mladi Slavoljub Srnić je odlično reagovao na dodavanje Igora Matića ispravivši tako nešto ranije propuštenu šansu kada se našao oči u oči sa Bajkovićem. Svakako je vredno spomena da se nekadašnji igrač Crvene zvezde nije radovao pogotku protiv svog bivšeg kluba.

Nakon ovog trijumfa Čukarički, koji još uvek nije primio gol na domaćem terenu, došao je na deobu prvog mesta sa Partizanom, dok Crvena zvezda posle trećeg prvenstvenog poraza ostaje na četvrtoj poziciji sa četiri boda zaostatka za vodećim dvojcem.

„Izanalizirali smo igru Crvene zvezde i znali smo odakle nam preti opasnot. Mi kada igramo našu igru, kada se borimo za svaku loptu možemo mnogo. Čestitam Crvenoj zvezdi na današnjoj partiji, a nama preostaje da se dobro pripremimo kako bi u nastavku prvenstva nastavili da pružamo dobre partije“ – rekao je posle meča trener Čukaričkog Vladan Milojević, dok je šef stručnog štaba Crvene zvezde Slaviša Stojanović odbio da da izjavu za televiziju Arena sport.

Tok meča:

90+5′ – Novica An]eloski svira kraj utakmice

90+3′ – Nikola Krčmarević menja Nikolu Stojiljkovića, strelca prvog gola

90′ – Igraće se pet minuta nadoknade izgubljenog vremena, sa tribine gde su smeštene Delije čuju se uvrede na račun igrača kluba sa Marakane

90′ – Navijači Crvene zvezde ironično aplaudiraju svojim ljubimcima uz uzvike „Ole, ole“

88′ – Milijaš šutira preko gola posle slobodnjaka

87′ – Borba ;oveka i lopte odnsono Robertsa Omege i lopte, katastrofalne reakcije Liberijca za sada se nisu osvetile Zvezdi

82′ – Marko Mirić menja Miloša Ninkovića

78‘ – Žuti karton za Denija Pavlovića zbog oštrog starta

76′GOOOOOOOOOL , Slavoljub Srnić na asistenciju Igora Matića duplira prednost Čukaričkog, nekadašnji igrač Crvene zvezde koji sa bratom sada igra u klubu sa Banovog brda nije se radovao pogotku

75′ – Kasalica pada u šesnaestercu sudija ponovo kaže da nema penala

72′ – Slavoljub Srnić u situaciji „jedan na jedan“ sa Bajkovićem šutira pored gola

70‘ – Lukas Pjasentin dobija žuti karton zbog šutiranje lopte posle sudijskog zvižduka

65′ – Crnogorski reprezentativac je uneo određenu dozu agresivnosti u igru Crvene zvezde

 61′ – Dauda sam na šest metara ne koristi dobar centaršut posle kornera, Kasalica je zamenio Mrđu

54′ – Boljević izbacuje loptu ispred Pečnika koji bi imao lak zadatak da je sprovede u mrežu

53′ – Bajković brani odličan udarac Brežančića

51′ – Mrđa pada u kaznenom prostoru, ali sudija Anđeloski odmahuje rukom

49′ – Ninković daje nešto jači for u izglednoj situaciji te lopta odlazi u gol-aut

47′ – Kratki prekid zbog toga što su navijači Crvene zvezde ubacili baklje u teren

46′ – Počelo je drugo poluvreme, nije bilo promena u timovima

Član stručnog štaba Čukaričkog Saša Mićović je rekao da će domaći tim i u nastavku utakmice tražiti šansu u kontrama i polukontrama.

Bratislav Živković, pomoćni trener Crvene zvezde, kaže da bi u poluvremenu moglo da dođe do promena odnosno da će biti pojačana napadačka linija.

45+1′ – Završeno je prvo poluvreme

45′ – Igraće se samo jedan minut nadoknade izgubljenog vremena iako je bilo dosta prekida, Čukarički je imao dobro priliku ali ostaje 1:0

39′ – Bajković istrčava van šesnaesterca kako bi sprečio Stojiljkovića da dođe do lopte, već četvrta lopta završava na tribini gde su navijači Crvene zvezde koji ni ne pomišljaju da ih vrate

36′ – Ristić brani odličan udarac Pečnika

34′ – Dobra akcija Crvene zvezde, ali Ninković greši u šesnaestercu Čukaričkog

27′ – Slavoljub Srnić šutira sa oko 20 metara, ali lopta prolazi pored gola

24′ – Kovačević šutira sa oko 25 metara, ali Ristić nije imao težak zadatak, lako je uhvatio tu loptu

22′ – Čukarički se oslobodio pritiska Zvezde i sada se igra odvija uglavnom na sredini terena

17‘ – Ne, Krneta menja povređenog Martinovića

16′ – Stojanović već sprema prvu izmenu, u igru će ući Jovan Krneta verovatno umesto Robertsa Omege

11‘ – Žuti karton za Mrđu, treći uzastopan korner za Zvezdu

9′ – Bajković hvata jednu nezgodnu loptu

8′ – Rasplamsala se igra an obe strane. Milijaš pokušava iz slobodnjaka sa oko 30 metara, ali lopta prolazi tik pored leve stative Ristićevog gola

2′ – Posle odličnog udarca Milijaša Ristić je odbio loptu do Pečnika koji sa 4-5 metara pogađa prečku umesto praznog gola

1′ – GOOOOOOOOL Već u prvom minutu odnosno 17. sekundi utakmice Stojiljković koristi smušenu reakciju odbrane Crvene zvezde i nakon asistencije Srnića dovodi Čukarički u vođstvo 1:0

Čukarički: Ristić, Pavlović, Boljević, Pjasentin, Stojković, Todorović, Matić, D. Srnić, Brežančić, S. Srnić, N. Stojiljković.

Crvena zvezda: Bajković, Vešović, Martinović, Omega, Mijailović, Kovačević, Pečnik, Milijaš, Ninković, Mrđa, Dauda.

Najprijatnije iznenađenje od početka sezone u Jelen Superligi ekipa Čukaričkog dočekuje Crvenu zvezdu u 8. kolu srpskog šampionata.

Crveno-beli su u prethodnom kolu „petardirali“ Spartak iz Subotice i u odličnoj atmosferi ulaze u duel sa drugoplasiranim timom JSL. Dodatni motiv izabranicima Slaviše Stojanovića biće i remi Partizana sa Javorom (0:0), pa će ovo biti idealna prilika da crveno-beli priđu na samo bod zaostatka šampionu Srbije.

„Apsolutno nam je jasno da nas čeka zahtevno gostovanje. Tim Čukaričkog se potpuno zasluženo nalazi u samom vrhu tabele. Puni su samopouzdanja, na njihovim mečevima nema puno golova, a odlikujue ih i maksimalna disciplina i odgovornost u igri. Trebaće nam puno znanja i spretnosti da dođemo do cilja, a to je trijumf“, rekao je Stojanović na konferenciji za medije pred ovaj meč.

Sa druge strane, Čukarički bi pobedom mogao da se izjednači sa crno-belima na čelu tabele, tako da i oni imaju svojih razloga da ostvare trijumf.

Tremer Zvezde objavio je spisak igrača na koje računa za ovaj duel, a na njemu mesta nije bilo za Filipa Mladenovića koji je tražio raskid ugovora, ali ni Vukana Savićevića.

U ekipi sa Banovog brda veliki motiv da dokažu svoj talenat će imati braća Srnić i Filip Stojković, fudbaleri koji nisu uspeli da izbore mesto u prvom timu Crvene zvezde, pa su svoju šansu potražili u Čukaričkom.

Meč na banovom brdu na programu je večeras od 19 časova.

ČUKARIČKI: Ristić, Pavlović, Stamenković, Pjasentin, Stojković, D. Srnić, Todorović, Matić, Brežančić, S. Srnić, Stojiljković. Trener: Vladan Milojević.

CRVENA ZVEZDA: Bajković, Petković, Martinović, Omega, MIjailović, Kovačević, Milijaš, Pečnik, Ninković, Dauda, Kasalica. Trener: Slaviša Stojanović.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter