0
Fudbal

Makedonci ne treniraju u Jagodini

Objavljeno: 05.10.13 u 12:37

stad (2)

Reprezentacija Makedonije odbila je da trenira na Gradskom stadionu Jagodine uoči utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 15. oktobra.

Za razliku od Makedonaca, naša reprezentacija će imati dva treninga na tom stadionu, 13. i 14. oktobra.

Vest da Makedonci neće trenirati u Jagodini potvrdio je generalni sekretar fudbalskog kluba Jagodina Slavko Gajina, kojeg je pismeno obavestio menadžer seniorske reprezentacije Srbije Aleksandar Bošković.

Pojedini makedonski novinari su pre više od mesec dana izrazili nezadovoljstvo što će Makedonija gostovati Srbiji u Jagodini i tom prilikom su taj grad nazvali selom. Takođe su tražili da se utakmica igra u Beogradu, iako je još ranije odlučeno gde će meč biti igran.

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma je tada pozvao Makedonce da dođu u njegovo, kako već oni kažu, selo i poručio im: „kada jednom dođete, stalno ćete se vraćati, Jagodina je sportski centar, a fudbalski klub Jagodina osvajač nacionalnog Kupa u fudbalu“.

Jagodina spremno dočekuje reprezerntacije, rečeno je Tanjugu u upravi kluba. Kako je rečeno, Gradski stadion, koji prima oko 14.000 gledalaca, ispunjava sve uslove Svetske fudbalske federacije za odigravanje utakmica tog ranga.

To je još 18.septembra ustanovila delegacija Fudbalskog saveza Srbije, prilikom posete i razgledanja stadiona. FSS je, takođe, tom prilikom finansirao kupovinu 2.500 stolica za južnu tribinu stadiona.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter